KRISTIANSAND: — Dette betyr mye, det å få besøk av to cruiseskip i Kristiansand er veldig hyggelig og vi mener at det beriker byen og får vist frem landsdelen, forteller Thomas Granfeldt, driftssjef ved Kristiansand Havn.

— Begge skipene kom tirsdag morgen og drar videre tirsdag kveld, etter en dag i byen. Til sammen bringer skipene, registrert i henholdsvis Storbritannia og Bahamas, omtrent 5000 mennesker til byen, sier Granfeldt.

Store summer

— Vi er vist statistikk på hva et slikt besøk kan bety for næringslivet og for byen her, den viser at gjennomsnittlig legger hver passasjer igjen et beløp på mellom 350 og 700 kroner, disse pengene legges direkte igjen i byen, forteller Granfeldt.

Et raskt regnestykke gjort av fvn.no, med bruk av et gjennomsnittsbeløp på 500 kroner, viser at hvis det er nøyaktig 5000 mennesker om bord, legger disse igjen 2,5 millioner kroner i byen på én dag.

Storbritannias flaggskip

— Queen Victoria regnes som et av flaggskipene i Storbritannias flåte, sier Granfeldt. Noe som stemmer med beskrivelsene på hjemmesiden til eierselskapet Cunard.

Her står det også at cruiseskipet er på hele 964,5 fot. Det tilsvarer nesten 294 meter.

Granfeldt legger til at Silver Cloud er ingen robåt det heller: - Denne båten er blant de mest eksklusiv cruiseskipene som finnes i verden.

God trafikk

Driftssjefen ved havnen kan også informere om god cruisetrafikk i sommer. – Vi har omtrent tjue cruiseskip i omløp i sommer, noe som er en liten økning fjor.