LILLESAND: ATV-en ble stående igjen på gang-/sykkelbroa over Moelva, vest for Tingsaker.

— Han har først kjørt i autovernet, så i gjerdet og deretter blitt kastet av, opplyser kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr til fvn.no.

En politipatrulje varslet klokken 06.05 om at en uregistrert ATV hadde kjørt inn i autovernet. Politiet kunne ikke se sjåføren.

Skrensespor

Mannen, som ennå ikke er identifisert, kolliderte med autovernet i en skarp sving. Fem meter lange skrensespor på stedet vitner om at sjåføren har skjønt hvor det bar.

Men politiet kunne lørdag formiddag ikke si noe om farten.

— Det er sannsynlig å tro at sand på asfalten har medvirket til ulykken. Han behøver ikke så stor fart for å få skrens på sanden, forklarer kriminaltekniker Engemyr til fvn.no.

Den stjålne firehjulingen, av type Magnum 425, kan ifølge Viking-sjåføren som hentet den ved 11-tiden lett oppnå en fart på 100 km/t. Men de er ikke bygd for landeveien.

Fjellskrent

— Dekkene på en ATV er så grove og myke at de fort vrenger seg. De er ikke beregnet for fart på asfalt, men for kjøre i terreng. De er skumle altså, sier Engemyr.

Under broa er det en seks-sju meter høy fjellskrent som fortsetter rett ned i den frådende elva. Mannen har trolig blitt drept momentant og fulgt med elva 40-50 meter nedover, der han ble liggende inntil land og senere funnet med ansiktet ned.

Ambulansen fra Lillesand ble kalt ut til stedet klokken 06.22. — Det var umulig å komme seg ned den skrenten på egenhånd, derfor ble brannvesenet rekvirert for bistand. De kom sammen med ambulansen etter kort tid. Klokken 08.45 ble mannen brakt opp. Han var da død, opplyses det ved politiets operasjonssentral til Agderposten.

- Ingen identifikasjonspapirer

Mannen skal ha blitt funnet med ansiktet vendt ned i vannet.

— Han hadde ingen identifikasjonspapirer på seg, så vi jobber nå med å finne ut hvem han er, sier Børge Steinsland ved Agder-politiet til VG Nett.

Spesialenheten for politisaker kommer til stedet i løpet av ettermiddagen. ATV-en skal i september ha blitt stjålet fra Vennesla/Ivelandområdet, opplyser politistasjonssjef Steven Hassedal til fvn.no.

SKRENSET: I den brå svingen inn til broa er det skrensespor i strøsanden. Firehjulingen traff autovernet til høyre, og fortsatte i gjerdet. Foto: Vegard Damsgaard