ARENDAL/GRIMSTAD: – Vi har gjort en del observasjoner av et miljø i Grimstad, bestående av polakker. Vi valgte å gjennomføre en kontroll, noe som resulterte i et beslag av 850 liter øl og 60 liter brennevin, forteller Helge Breilid, kontorsjef ved Tollregion Sør-Norge, avdeling Kristiansand.

Container ransaket

Tollvesenet mente at det var gode indikasjoner på at det kunne være ulovlige varer i en container på et verkstedsområde på Morholt i Grimstad.

Politiet ble kontaktet, og onsdag ble det gjennomført en ransaking, noe som resulterte i funn av flere paller med øl og brennevin. I tillegg ble det funnet åtte kartonger, med 1600 sigaretter, på bopelen til en av de involverte.

25.000 hver i bot

– Vi har hatt to polakker i arresten. Hver av dem har fått 25.000 kroner i bot for oppbevaring av øl og sprit, forteller Per Ørnulf Thorbjørnsen, politiadvokat ved Arendal politistasjon.

– Dette er varer som er smuglet inn landet, sier han. Polakkene har vedtatt bøtene.

Pågrepet i Arendal

Den ene polakken bor og arbeider i Arendal, mens den andre ikke har tilknytning til distriktet.

– Den ene polakken er tatt to ganger tidligere i forbindelse med smugling av varer, opplyser Jens Martin Reiersølmoen, etterforskningsleder ved Arendal politistasjon.