KRISTIANSAND: Uhellet skjedde under en redningsøvelse på ferjen Superspeed mandag formiddag.

Redningsøvelsene gjennomføres ukentlig mens ferjen ligger til havn i Kristiansand. Under dagens såkalte mesøvelse, hvor mannskapet må evakuere ferjen via en sklie og ned i en flåte, gikk det galt.

— Det skjedde en kollisjon i bunnen av sklia, opplyser linjedirektør ved Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

Politiet fikk meldingen klokken 10.01 mandag formiddag.

— Meldingen går ut på at en person skal ha sklidd ned i en sklie og truffet en annen person, som er blitt skadet. Noe mer enn det vet vi ikke akkurat nå, opplyste operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no kort tid etter uhellet.

Både politi og ambulanse ble sendt til stedet. Grønberg sier det hele opplevdes nokså dramatisk da uhellet inntraff. Etter det fvn.no kjenner til skal mannen ha blitt liggende urørlig etter å ha blitt truffet av en annen person i nakken.

— Det så litt skummelt ut med en gang, men det ser nå ut til å ha gått veldig greit. Han var ved full bevissthet og hadde full rørlighet da han ble sendt til sykehuset, opplyser Grønberg.

Mannen ble fraktet fra flåten til land like over klokken 10.30, og deretter sendt med ambulanse til Sørlandet sykehus for nærmere sjekk av sikkerhetshensyn.

Ifølge Grønberg fortsatte øvelsen som normalt etter uhellet.

— Det viser bare behovet for å ha disse øvelsene som vi har. Det ble bare veldig realistisk en stund, sier Grønberg.