3,9 MILLIONER: Hilde Sundstøl har ikke begynt å tegne på huset sitt ennå, men gleder seg til å flytte tilbake til Randesund og denne nesten 700 kvadratmeter store tomta med sjøutsikt på Dvergsnes innen et par års tid. Foto: Vegard Damsgaard
MURVILLA: Det fasjonable boligområdet reiser seg på Dvergsnes. Noen har valgt søyler i fasaden. Foto: Vegard Damsgaard

KRISTIANSAND: — En viktig grunn til at jeg flytter til Dvergsnes, er at jeg har en datter på to og et halvt år. Jeg ønsker at hun skal få vokse opp i et miljø med mange barn, forteller Hilde Sundstøl (44), Sørlandets største barnehageeier inntil for måneder siden, til Fædrelandsvennen.

Da solgte hun Fire Årstiders 13 barnehager til Læringsverkstedet AS, for å satse på privat eldreomsorg. Nå bruker hun noen millioner på egenomsorg.

Men Sundstøl slipper å tære på salgsgevinsten. Tross tomtepris på 3,9 millioner kroner regner hun med å gå i overskudd ettersom hun skal selge enebolig med strandlinje og to sjøboder på Kroodden, like ved Flekkerøytunnelen.

— Jeg vil tro huset kommer på under ti millioner totalt, mens eiendommen jeg skal selge har en antydning på 13 millioner, forklarer hun til Fædrelandsvennen.

Nå ser Sundstøl fram til å flytte tilbake til Randesund, etter fire år på motsatt side av byen. Boligen blir liggende 42 meter fra sjøen og størrelsen moderat – drøyt 200 kvadratmeter.

— Dette blir ikke lik palassene på Andøya. Alle bygger likt og er på samme nivå, det er litt okei, mener Sundstøl, som flytter inn med samboer og ett barn.

Fra hei til hav

I aller fremste rekke mot sjøen er kjøpmannOle Kristian Frivoldi ferd med å reise veggene. Tomta på 670 kvadratmeter kostet like mye som 100.000 bleiepakker – 4,3 millioner kroner. Slaktersønnen fikk velge først av alle etter å ha kommet i posisjon via grunneier.

Ole Kristian Frivold

— Jeg tror mange har ventet på dette tomteområdet. Noen trakk seg på grunn av prisene, mens andre durte i vei – som oss. Området er neppe for førstegangsetablerere, men folk som har bygd opp litt egenkapital, antar Frivold, kjent som sjef for Kiwi Lund, Norges største grønne butikk.Utsikten endrer farge fra grønn til blå når trebarnsfaren om et halvt års tid flytter familien noen få kilometer, fra Odderhei til Dvergsnes.

— Det blir sjøutsikt – og vind. Men dette er nok det siste boligfeltet som selges så sjønært. Så jeg tror verdien er der, sier 38-åringen.

— Blir det svømmebasseng?

— Vi er litt i tvil, og får se hva vi gjør.

Hushovds søster kjøpte

Blant dem som slår følge fra Odderhei, er Tor Ole Raustøl, sønn av kjent eiendomsutvikler Syvert Raustøl, som i sin tid solgte hele Dvergsnes-området til entreprenøren Skanska. Raustøl jr. betalte 3,15 millioner for tomta i Dvergsneslia.

Lars Reme

Lars Reme er avdelingsleder i BR Gruppen, og fra kjent entreprenørslekt. I 2006 var han først i køen da Bystranda Aveny ble solgt.Nå er han blant de første som reiser funkisbolig med svømmebasseng på Dvergsnes. Han kjøpte tomt for 2,9 millioner kroner sammen med søsteren til en verdenskjent syklist fra Grimstad, Hege Hushovd.

«Jeg har bodd på Bystranda siden det stod ferdig i 2008. Det har vært helt topp. Men nå som livssituasjonen har endret seg og jeg har fått familie, så ønsker vi å flytte i enebolig.» uttaler 33-åringen til et Skanska-magasin.

Ifølge ABCenter er det nå ti eneboligtomter igjen av de første 35 som er lagt ut for salg, de første i august i fjor. Den aller dyreste, til fem millioner, ble solgt i andre runde, i april. Ytterligere 15 tomter gjenstår, men de er ikke i aller øverste prissjikt.

Arkitekturen på Dvergsnes skal være lys, attraktiv og moderne. Selv om tomtene er uten klausul, binder kjøperne seg til å følge arkitektens designveileder, som blant annet forbyr sørlandsstil med stakittgjerder og sprosser for vinduene.