AGDER: — Det åpenbare som vi må ta tak i, var informasjonen på søndag. Vi kom for sent ut med informasjon som følge av en teknisk feil på en server. Kundene kom ikke igjennom til vårt sentralbord. De fleste ble avvist. Vi burde ha kompensert med tidlig informasjon gjennom internett, sier Svein Are Folgerø, administrerende direktør i Agder Energi Nett til fvn.no.

Folgerø ser nå tilbake på det han betegner som en av de største feilsituasjonene i Agder Energis historie, da uværet "Berit" førte til store problemer med strømnettet. På det meste var 10.000 kunder - eller mellom 20 og 25 prosent av selskapets strømnett - rammet av strømstans.

— Det spesielle her var at problemene har strukket seg helt fra Flekkefjord i vest til Risør i øst, og videre langt oppover Setesdal. Det ga utfordringer med tanke på flytting av folk og materiell, sier Folgerø.

To rapporterte hendelser

For de omtrent 200 personene som jobbet utendørs med feilretting, var det ingen enkel oppgave.

— Det er livsfarlige ting vi jobber med, sier Folgerød, som legger til at det så langt er rapportert to uønskede hendelser internt i forbindelse med feilretting.

Den ene gjelder en "uønsket hendelse" med materiell som var blitt skadet, og den andre at det er utfordrende å ta seg frem i en mengde veltede trær uten å risikere egen sikkerhet.

— Men så vidt meg bekjent, var det ingen personer som ble skadet, sier han, som ikke kjenner detaljene fra hendelsene.

Ifølge Folgerød brukte Agder Energi alle tilgjengelige mannskaper i Agder. I tillegg ble det hentet noen fra Østlandet og noen lokale el-installatører som kan den type arbeid Agder Energis reparatører utfører.

Enkelte mangler fortsatt strømmen

Onsdag formiddag er det fortsatt enkelte strømkunder i Agder som mangler strøm.

— Nå ser det ut som at de aller fleste har fått strømmen tilbake. Men det kan fortsatt være en og annen som er uten strøm på grunn av lavspentfeil, sier Realf Ottesen, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi.

Han sier at dette gjelder omtrent 15 husstander på Longum i Arendal og "en og annen" andre steder.

Frykter ustabilitet

— Det som ofte skjer i sånne situasjoner med urolig vær, er at det dukker opp feil i etterkant. For eksempel kan det være et tre som ikke har falt helt ned, men velter på grunn av at det blåser litt fortsatt. Det vet vi fra tidligere og vi må være forberedt på at det kan være noe ustabilt fremover, forklarer Ottesen.

Ottesen opplyser at det mandag ettermiddag var cirka 3000 som manglet strøm, og at tallet deretter har gått gradvis nedover.