MANDAL: — Det blir tatt ut en tiltale mot den siktede etter hundeloven. Saken sendes nå til retten med begjæring om beramming, sier politiadvokat Berit Woxen i Agder politidistrikt.

Tre skadet

Det var i juli at 23-åringens hund angrep og skadet tre personer på en lekeplass i Mandal. Hundeeieren har forklart at han hadde hundene sine i en inngjerdet hage, da en av hundene plutselig hoppet over gjerdet. Politiet mener mannen ikke hadde tilstrekkelig kontroll på hundene og at han derfor bør straffes. Strafferammen for forholdet er bøter eller fengselsstraff.

Saksøkt staten

Etter hendelsen ble to av 23-åringens hunder begjært avlivet. Hundeeieren har tatt ut søksmål mot staten for å få beholde hundene sine.

– Jeg mener at begge hundene er uskyldige, og det er derfor viktig for meg å få dette belyst i retten. Blant annet har jeg vitner politiet ikke har villet snakket med, har 23-åringen tidligere sagt til Fædrelandsvennen.

Må ut med 39.000

Hundene får dermed leve fram til retten har kommet med en endelig avgjørelse. De er fremdeles i kennel i Mandal, et opphold 23-åringen selv må betale.

— Han har fått innvilget en utsettelse av avlivingen mot at han betaler de løpende utgiftene. Hvis han ikke betaler i riktig tid er det hjemmel for å avlive hundene, sier Woxen.

Foreløpig har oppholdet hos kennelen kostet 39.000 kroner, opplyser Woxen. Hundeeieren fikk fredag en frist på to uker til å betale dette beløpet.