MANDAL: Påtalemyndigheten tar forbehold om at mannen må erstatte over 200.000 kroner.

Svindel

Ifølge tiltalen skal mannen ha tegnet forsikring dagen etter at han oppdaget innbrudd i boligen sin. To uker senere skal han ha kontaktet Gjensidige forsikring og leverte inn skademelding. Der skal han ha opplyst at han var frastjålet gjenstander for omkring 700.000 kroner. Forholdet skal ha skjedd i mars i 2007.

Nesten to år senere skal han på nytt ha gjennomført forsikringssvindel i det han anmeldte et innbruddstyveri i sin bolig i Mandal. Til politiet opplyste han at én eller flere personer skal ha knust ei rute og tatt verdier for til sammen 160.000 kroner. Ifølge statsadvokaten skal mannen selv ha stått bak handlingen og urettmessig fått utbetalt 25.000 kroner av TrygVesta.

Det er mange punkter i tiltalen som er skrevet av statsadvokat Stina Sveier Nielsen. Tiltalen omfatter innbrudd og tyveri av fem sykler, skadeverk på hybel og en rekke trusler mot personer.

Truet sykepleier

Ved et tilfelle skal mannen ha truet en hjemmesykepleier slik at han urettmessig fikk utdelt tabletter. Mannen skal ha sagt til sykepleieren at han hadde en revolver på baklomma og at han kunne komme til å finne på noe galskap.

31-åringen skal også ha truet en mann med å vise fram en revolver og uttalt at han visste hvordan den skulle brukes. Han skal også ha slått til en eldre kvinne og sagt at han skulle slå henne i hjel dersom han traff henne på byen. Mannen skal også ha rettet en kniv mot en bilfører og uttalt at han skulle stikke ut øynene hans.

Ved en anledning skal tiltalte ha skutt med softgun på en politibil og truet en politibetjent. Under episoden skal mannen ha rotet rundt etter et mulig slag— eller stikkvåpen i et verktøyskrin. I fjor høst ble en politimann skadet i munn- og leppepartiet da 31-åringen slo til tjenestemannen under transport til legevakten.

Mannen er også tiltalt for tyveri av en sekshjuling, forsøk på biltyveri og for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Hagle i gitarveske

På et tidspunkt skal han også ha båret rundt på et dobbeltløpet haglegevær i sentrum av Mandal. Geværet ble oppbevart i en gitarveske.

Mannen troppet også opp i lokalene til Sparebanken Sør i Mandal med en softgun på seg. Dette skal han også ha gjort i en forretning i byen. 31-åringen skal også ha truet Nav-ansatte med vold og ha drapstruet en forsikringsansatt i TrygVesta.

Han må også svare på en rekke brudd på besøksforbud når han møter i Kristiansand tingrett i slutten av februar.