KRISTIANSAND: — Når man snakker om barns overvekt, er det egentlig snakk om å behandle foreldrene. Da vil barna automatisk følge etter, sier Einar Kristian Tveitå, klinikkoverlege ved Evjeklinikken.

Onsdag fortalte han om forskningsprosjektet «FamilY», da Norsk Fysioterapeutforbund holdt fagseminar på hotell Caledonien. Prosjektet retter seg mot hele familien, og er et samarbeid mellom Evjeklinikken, Røros Rehabiliteringssenter, Helse Sør-Øst, og Helse Midt-Norge.

— Vi startet med dette i 2008, men fikk ikke med oss så mange familier. Det er ekstremt vanskelig å gå ned i vekt, og bli der. De fleste voksne som har overvekt er kanskje ikke så ivrige på å endre livet sitt, sier Tveitå.

Årets kvote på 30 familier ser imidlertid ut til å fylles opp, og familiene som er kommet med kan se frem til en to ukers sommerleir på Evjemoen. I tillegg får deltakerne ytterligere oppfølgning fra hjemkommunen i to år.

— Første år kom det som et sjokk på foreldrene at også de skulle være med i behandlingen. Men det er svært viktig både hos oss, og hjemme at foreldre engasjerer seg, og støtter opp om barnas aktiviteter, sier Tveitå.