Lageier Bob Stapleton har jobbet hardt hele sommeren for å skaffe en langtidsavtale med en sponsor som var villig til å legge minst 10 millioner euro på bordet årlig. Helt til søndag kveld var han i kontakt med en aktuell aktør, men forhandlingene brøt sammen i tolvte time.Laget var også i samtaler om en forlengelse med HTC, men telefongiganten var ikke villig til å betale det Stapleton & co. ønsket seg. Torsdag måtte amerikaneren dermed innse et endelig nederlag.

— Vi hadde i prinsippet en avtale med en ny partner som skulle gi oss de nødvendige midlene til å fortsette på samme nivå som de siste årene. Men avtalen kollapset søndag kveld, midt i min kones 50-årslag, fortalte Stapleton torsdag.

— Forhandlingene med HTC ble avsluttet onsdag kveld. Og i morges besluttet vi å ikke drive det videre, da vi tror det ville blitt umulig å oppnå suksess.

Highroad er de siste årene blitt regnet som et av de beste lagene i sykkelsirkuset. Stjerneryttere som Mark Cavendish og Matt Goss må nå finne seg et nytt lag. (©NTB)