ARENDAL: Det var klokken 04.50 i natt at politiet i Agder ble oppringt av vekteren på Sørlandet sykehus Arendal med beskjed om at en mann hadde gjort innbrudd ved legevakta.

— Mannen hadde vært inne i noen skap, men det var uvisst hva han hadde tatt med seg. Ifølge vekteren var innbruddstyven observert på overvåkningskamera, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Vekteren kunne også opplyse at mannen hadde meldt seg i skranken ved legevakta før innbruddet. Etter å ha opplyst personalia var han inne hos helsepersonell, men ble raskt sendt ut fordi han ikke feilte noe.

Det var etter det kjappe legebesøket at mannen ble observert ved skap han strengt tatt ikke hadde adgang til.

— Gjerningspersonen ble tatt på fersken av vår vekter. Han rømte da ut et sted hvor det ikke er trygt å oppholde seg. Vekter avbrøt dermed forfølgelsen og kontaktet politiet, opplyser enhetsleder Leif Olsen i sikkerhetstjensten ved sykehuset i Arendal.

En politipatrulje ble sendt til stedet, men fant ikke mannen. Vekteren kunne imidlertid holde en aldri så liten videovisning for tjenestemennene hvor man sa mannens bevegelser.

Hvordan pasienten blir behandlet videre, av politiet, er forløpig ukjent.