KRISTIANSAND: Fire ungdommer har sittet i arresten på Kristiansand politistasjon siktet for vold, blant annet etter at en ung gutt på 17 år ble knivstukket sent lørdag kveld.

– Det blir tirsdag vurdert om 17-åringen skal varetektsfengsles, opplyser fungerende etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen. – Det er fortsatt mye som er uavklart etter voldsepisodene. Det er avfyrt skudd, men politiet vet foreløpig ikke hvem som har gjort dette, og vi vet ikke hvor våpenet er, og hva slags våpen det dreier seg om. De tre øvrige som er pågrepet, blir sittende i politiarresten til tirsdag, sier Tallaksen.

En stor gruppe ungdommer samlet seg til fest ved 3. Stampe i Baneheia lørdag kveld. Det oppstod krangel og uroligheter, og ungdomsgjengen forflyttet seg etter hvert mot byen. Voldsepisodene inntraff øverst i Markensgaten.

En av de fire som er pågrepet av politiet, en 17-åring, ble torsdag i forrige uke dømt til ett år og ti måneders fengsel i Agder lagmannsrett. Dersom han er involvert i noen av de straffbare handlingene, får de konsekvenser fordi han fikk ett års betinget fengsel med en prøvetid på to år. Gutten er bosatt på barnevernsinstitusjonen Furuly i Mandal. Han har gitt en foreløpig forklaring til politiet der han sier at han selv ble angrepet, og at en eventuell voldsutøvelse ble gjort i selvforsvar.

– Vi må avhøre alle ferdig, og i tillegg få forklaringer fra en del vitner, før politiet har et tilnærmet bilde av situasjonen og hvilken rolle den enkelte hadde, sier politiførstebetjent Tallaksen.