FARSUND: To måneder etter at kvinnen hadde fått jobb som helsefagarbeider i Farsund kommune, ble det oppdaget at hun hadde bundet hendene til en beboer fast i senga.

Dette medførte at kvinnen ble sagt opp.

Grovt tillitsbrudd

Senere har Helsetilsynet gitt kvinnen en advarsel, og tilsynet har konkluderte med at "du har vist en betydelig mangel på dømmekraft og empati. Forholdet anses som et grovt tillitsbrudd og et svik mot pasienten".

Det var en kvinnelig kollega som avdekket forholdet, og som gikk videre med saken.

Den kvinnelige helsearbeideren mener at forklaringen til kollegaen er uriktig, og at oppsigelsen av henne i deltidsstillingen har vært uriktig.

Kvinnen gikk derfor til søksmål mot Farsund kommune. I tingretten tapte hun, og avskjeden var ifølge retten korrekt. Denne avgjørelsen ble anket til lagmannsretten.

Anken avvist

Også i denne rettsinstansen tapte kvinnen. Lagmannsretten, forsterket med to meddommere, har kommet til oppsigelsen av kvinnen var korrekt ut fra begrunnelsen fra kommunen.

Farsundskvinnen som gikk til søksmål, må ut med over 170.000 kroner i saksomkostninger til Farsund kommune i tillegg til egne utgifter til advokat.