LISTER: Spesialenheten for politisaker etterforsker en polititjenestemann i Lister for å ha fjernet bevis.

— Jeg kan bekrefte at vi nylig har pågrepet, avhørt og deretter løslatt en polititjenestemann, sier leder Paal-Henrich Berle i Spesialenhetens etterforskningsavdeling Vest-Norge til avisen Agder .

Skal ha byttet ut prøver

Ifølge Berle skal sønnen til polititjenestemannen ha vært involvert i en trafikkulykke i sommer. I den forbindelse ble det tatt blodprøver som ble sendt inn til analyse, men da prøvene kom frem var de blitt byttet om med tomme glass.

— Polititjenestemannen som er siktet, har tilstått å ha byttet om prøvene slik at det ble sendt av sted et ubrukt sett med prøveglass, sier Berle til fvn.no.

Midlertidig suspendert

Personalsjef i Agder politidistrikt, Reidar Heivoll, opplyser til fvn.no at tjenestemannen er midlertidig suspendert for inntil seks måneder.

— Det er politimesteren og ansettelsesrådet som har vurdert at det er grunnlag for suspensjon. Her blir det egentlig to saker, den rent strafferettslige som Spesialenheten etterforsker, og en personalsak som håndteres av Agder politidistrikt, forklarer Heivoll til fvn.no.

Alvorlig

Personalsjefen omtaler saken som kjedelig.

— Dette er en alvorlig sak, og det blir jo bekreftet av det faktum at vedkommende tjenestemann nå er blitt tatt ut av tjeneste, sier han.

Spesialenheten for politisaker har etterforsket saken siden sommeren.

— Vi ble varslet om saken ganske umiddelbart etter atfolkehelseinstituttet varslet om at de hadde mottatt en tom prøve, sier Berle.

Risikerer fem år i fengsel

Foreløpig er det ikke tatt uttiltale mot den siktede politimannen. Siktelsen innebærer grov uforstand itjeneste og misbruk av stilling. Forholdene har en strafferamme på opp til femårs fengsel.

Ifølge Paal-Henrich Berle er saken så godt som ferdig etterforsket.

— Faktaene i saken er jo ganske klare. Så det som skjer nåer at vi avslutter etterforskningen på avdelingen, og sender den over tilsjefen for påtalemessig oppfølgning. Hva som skjer videre etter det, er detsjefen som avgjør, men det vil helt åpenbart bli en straffereaksjon på dette, sierBerle.