Det er advokat Sigurd Klomsæt, som arbeider med å få gjenopptatt Baneheiasaken, som har etterlyst rettsboka. Dette er et dokument som daværende førstelagmann Asbjørn Nes Hansen hadde ansvaret for å fylle ut da lagmannsretten behandlet saken mot Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen for snart ti år siden. Når retten har avsagt dom, blir rettsboka oversendt politiet eller påtalemyndigheten.

Rettsboka inneholder blant annet informasjon om hvem som er til stede under rettssaken, navn og personalia på vitner, og en oversikt over de skriftlige bevis som er lagt frem for retten, spørsmålsskriftet til lagretten, deres svar og annen relevant informasjon.

Det har vært antydet at rettsboka skal være forsvunnet i politiets arkiver, men dette blir tilbakevist.

Agder lagmannsrett førte rettsboka under Baneheiasaken elektronisk i saksbehandlingssystemet, men beholdt ingen papirkopi. Det datasystem som ble brukt under behandlingen av saken i 2002 er ikke lenger i bruk, og det har ikke vært mulig å spore opp dokumentet. Lagmannsretten har selv antydet at heller ikke politiet kan finne dokumentet.

— Den orginale rettsboka ble, slik praksis var i 2002, sendt videre til det fengslet som Viggo Kristiansen skulle sone i, sier kriminalsjef Arne Pedersen ved Agder politidistrikt til fvn.no. - I dag er praksis slik at den orginale rettsboka blir sendt til Kriminalomsorgen. Politiet og påtalemyndigheten arkiverer og oppbevarer ikke disse rettsbøkene, men sender de videre fremholder Pedersen.