Tante Sofie sjekket barnas negler før hun godtok at barnehagen ble vinnere. Foto: Vegard Nekstad
Her er noen av barna (og de voksne) som lagde vinnerhuset. Foto: Vegard Nekstad
Hilde Nygård i Tveit barnehage mottok premien fra Tante Sofie (t.v.). Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: I hele desember har publikum gitt stemmer til pepperkakehuset i Kardemomme by som de likte best. Samtidig har en fagjury avgitt stemmer om hvilket hus som var penest.

Og alle var enige. Det var politistasjonen til Politimester Bastian som var flottest og pepperkakemestrene var barna i Tveit barnehage.

Hilde Nygård i Tveit barnehage mottok premien fra Tante Sofie (t.v.). Foto: Vegard Nekstad

— Alle mente at dere skulle vinne, sa pepperkakeborgermester Mari Hauge fra Dyreparken under den formelle premieseremonien i Tveit i formiddag.Med seg hadde Hauge en av de mest kjente innbyggerne i Kardemomme by, nemlig Tante Sofie.

— Sett i betraktning av alt, så er det bra at det var så rent og pent. Og det er flott at dere brukte sukkerbitene på huset og ikke puttet de i munnen, sa Tante Sofie til flokken av overraskede og lett sjokkerte barn.

Diplom, egen kardemommelov og overnatting i Dyreparken er det som venter barna. Kardemommeloven er forøvrig ikke helt nytt i barnehagen. Inne i pepperkake-politistasjonen var en miniutgave av verdens enkleste lov hengt opp.

Her er noen av barna (og de voksne) som lagde vinnerhuset. Foto: Vegard Nekstad

— Egentlig skulle vi bygge brannstasjonen i Kardemomme by, men den synes vi var for enkel, sier Grethe Kristensen ved Tveit barnehage.- Politistasjonen var finere. Vi brukte ei uke på å bake og pynte den. Vi er jo en kreativ gjeng og alle kom med innspill, så byggingen gikk veldig greit, sier pedagogisk leder i barnehagen, Hilde Nygård.

Et 30-talls barnehager deltok i kåringen. Dyreparken har tidigere uttalt at de ønsker å fylle flere hus i eventyrlandsbyen med pepperkakehus i adventstiden neste år.