KRISTIANSAND: Dermed ligger det at til at Vest-Agder Høyre vil stille med to kvinner på toppen av listen. Ingunn Foss fra Lyngdal og Norunn Tveiten Benestad fra Kristiansand. Tveiten Benestad sitter i dag i bystyret og formannskapet i Kristiansand, for å nevne noe.

— Vi i Kristiansand Høyre har vært tydelige på at vi har to prima kandidater som vi ønsker å kjøre fram i nominasjonsprosessen, Espen Saga og Norunn Tveiten Benestad, sier partileder Harald Fauskanger Andersen.

— Når dette nå har skjedd gikk vi i tenkeboksen og kom fort fram til at vi nå ønsker Tveiten Benestad på andre plass.- Dette har vi signalisert i en samtale med nominasjonskomiteens leder og de øvrige partilagene i fylket i en e-post, sier Andersen. Han peker på at selv om Saga og Tveiten Benestad har noen ulike kvaliteter vil hun sammen med Ingunn Foss danne et godt team for Vest-Agder.

- Hva tenker du om at det da blir to kvinner på topp?

— Det tenker jeg er helt ok og bra, sier Andersen.

Den grunnholdning har også leder av nominasjonskomiteen for Vest-Agder Høyre, Sally Vennsland.

— For meg er det ikke noe problem at det blir to kvinner på topp, vi løfter fram de beste, men jeg ser at det kan bli en sak og at noen mener det blir en utfordring, sier Vennesland.

Vennesland skryter av Tveiten Benestad og peker på at hun har en bakgrunn og kapasitet Høyre og Stortinget har brukt for. Vennesland trekker blant annet fram hennes bakgrunn fra næringslivet.

— Den jobben hun har gjort i bystyret står det respekt av, hun er en flott kandidat, sier Vennesland, som minner om at det nominasjonsmøtet i november som velger den endelige listen.

— Mine tanker går nå først og fremst til Espen og hans familie, og jeg vil understreke at Saga var en god kandidat med støtte fra hele fylket, sier Vennesland.

— Men først og fremst er Espen pappa, og sammen med Kristiansand Høyre er dette håndtert svært ryddig greit. Vi får nå en god prosess videre, sier Vennesland.

Høyre har i dag en plass på Stortinget fra Vest-Agder. Med de meningsmålinger Høyre har nå ett år før valget ligger partiet an til å få to personer inn på Stortinget.