MARNARDAL: Rundt 16 mann var i går i aksjon for å finne ulven som Elise Lauvdal så fra sin scooter lørdag klokka 08.05 i Øyslebø, Marnardal.

– Ulven ble sett av to personer da den krysset veien ved Breland stasjon i Marnardal. Dermed har den ikke forflyttet seg altfor langt, sier leder for fellingslaget i Vest-Agder, Kjell Magne Larsen.

Leter etter make

Larsen sier det er vanskelig å vite om det er flere. Han sier det er grunn til å tro at ulven er på leting etter en make.

– Sannsynligvis er ulven på leting etter en make nå, og dette kan være en naturlig årsak til at den har kommet til Marnardal kommune og omegn, sier Larsen.

Han forteller at fellingslaget nå avventer situasjonen, og venter på å få inn flere tips om at de har sett ulv.

– Nå må vi bare vente på flere ulveobservasjoner. De beveger seg raskt over store områder. Men en gjeng vil mest sannsynlig jakte om natten, sier han.

Mor ble lettet

Mor til Elise, Åse Lauvdal, forteller at hun ble litt letta da datteren ringte og sa hun hadde sett ulv.

– Da telefonen ringte så tidlig lørdag morgen, tenkte jeg at datteren min hadde falt av scooteren og lå i ei grøft. Derfor ble jeg faktisk lettet og glad da hun fortalte om ulven, sier Lauvdal.

Elise Lauvdal syntes det var spennende å se ulv for første gang. Men hun håper geitekillingene hjemme er trygge.

– Jeg ikke redd, bare nysgjerrig. Men jeg er mer redd geitekillingene vi har hjemme. De er ikke like trygge, forteller hun

Kan ligge lenge

Gunnuf Manflå, leder av Grunneiernes Frittstående Organisasjon (GFO) forteller at det viktigste i ulvejakten nå er å ikke oppjage ulven.

– Ulver har sine trekk, det vil se ruter de går frem og tilbake. Dette er lange avstander, men dersom de ikke føler seg truet eller har lyst på kjøtt, så blir de ofte liggende en stund, sier han.