MANDAL:

Det uttaler fylkesleder i Vest-Agder Arbeiderparti Linda Verdal, til Fædrelandsvennen. Sørlandspolitikeren med plass i Aps landsstyre går langt i å si at den rødgrønne regjeringen heller får bli historie, enn at Ap går på akkord med seg selv i denne saken.

Viker ikke

— Jeg vil ikke gi råd offentlig om hva min øverste leder Jens Stoltenberg skal gjøre med regjeringen. Jeg sier bare at Ap har langt historie for å utvikle dette landet, og ta ressurser i bruk. Det skal vi fortsette med, uten å vike. ”Småsøstrene” i regjeringen kan ikke styre det. Vi skal ikke ha noe ”kompromiss”, sier hun.

Ifølge Nationen er 13 av 19 fylkeslag i Ap helt klare på at Lofoten og Vesterålen må konsekvensutredes. Flere sier de også er innstilt på å åpne for oljeleting på sikt.

Spørsmålet er om saken kommer opp på landsmøtet i april. Flere analytikere mener det går mot en avklaring og et kompromiss i regjeringen i god tid før landsmøtene – for å få luften ut av ballongen. Flere medier mener det ligger an til at regjeringen legger vekk ordet konsekvensutredning og heller finner en løsning hvor det skal hentes inn mer kunnskap om oljeleting i de sårbare områdene.

Vedtok konsekvensutredning

  • SV og Sp snakker om det. Det er ordspill. Det handler om konsekvensutredning, og det skal vi ha. Dette er viktig for nasjonens utvikling, men som sørlending er jeg også opptatt av vår lokale, svært viktige, offshoreindustri, sier Linda Verdal.

Styret i Vest-Agder Arbeiderparti vedtok nylig en uttalelse om at Lofoten og Vesterålen må konsekvensutredning. I uttalelsen skriver styret: ”Olje- og gassindustrien i Norge er en historisk suksess, som viser at næring og miljø kan gå hånd i hånd. Næringen sysselsetter flere hundre tusen i Norge”.