”Å plassere en bomstasjon så langt fra veien den skal finansiere handler nok om at de vil skaffe mest mulig penger, fortest mulig

Per Sigurd Sørensen, ordfører KRISTIANSAND: — Det sier litt om kommunikasjonen fra aust til vest. Vi kan samarbeide så mye vi vil, men når det kommer til politikken er dialogen fraværende.

Det er et tankekors, sier Sørensen som først fikk rede på nyheten på en nettavis klokken 21 mandag kveld.

Plansjef Ola Olsbu i Aust-Agder fylkeskommune foreslår at det opprettes en bomstasjon på nye E18 i Lillesand. Denne skal brukes til å skaffe penger til utbedring av veien mellom Arendal og Tvedestrand.

Bryter hovedregelen

Hovedregelen ved plassering av bomstasjoner, er at de skal stå der flest mulig kjører av de som skal bruke veien som skal finansieres.

— Dette er påfallende. Å plassere en bomstasjon så langt fra veien den skal finansiere handler nok om at de vil skaffe mest mulig penger, fortest mulig. Men det kan også ligge motiv her om å stoppe handelslekkasjen fra Lillesand til Sørlandssenteret og Kristiansand, mener Sørensen.Olsbus utgangspunkt er at veimyndighetene ikke har satt av penger på budsjettet til strekningen Arendal-Tvedestrand. Derfor har han søkt samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa om å få sette opp bomstasjonen, som skal sope inn 25 millioner kroner fra bilistene.

Skal ha gitt son støtte

I følge NRK Sørlandet skal bomstasjonen plasseres på den nye strekningen av E18 mellom Kristiansand og Lillesand.

Meltveit Kleppa skal ha gitt tilsagn om støtte til prosjektet, såfremt det legges ”tilstrekkelig til rette for det”.

Sørensen er rett og slett litt forfjamset når fvn.no snakker med ham, og har ikke tenkt ut hva han vil gjøre videre med saken, men sier:

— Vi må settes oss inn i saken, og kanskje vurdere om vi også skal ta kontakt med statsråden og si vår mening.

Prisen på å kjøre gjennom dagens stasjon skal etter forslaget reduseres fra 30 til 15 kr, og 15 kroner skal også bli prisen i den nye.

Demokratene enig

Demokratenes Vidar Kleppe er enig med ordfører Per Sigurd Sørensen i at austegdene burde orientert "storebror" i vest, om planene for ny bomstasjon.

Kleppe er en ihuga motstander av bompengefinansiering, og serverer følgende forslag til Aust-Agder:

— Dette må de løse selv i Aust-Agder. Fylkeskommunen og kommunene må forskuttere beløpet selv, sier Kleppe.

Han viser til tidligere samferdselsminister Kjell Opseth som brukte den metoden i sitt hjemfylke med veldig stort hell.

Hva synes du om ny bomstasjon på E18?