SIRDAL: — Jeg kan bekrefte at tre personer i dag ble pågrepet av lensmannen i Lund. Disse er siktet i forbindelse med flere skogbranner i Lund-området i perioden 9. og 10. mai, sier jourhavende jurist, politiadvokat Per Kristian Haaland til Aftenbladet.no.

De tre skal være menn som bor i området rundt brannstedene.

Brannene helt vest i Vest-Agder og øst i Rogaland skapte i flere dager hodebry for brannmannskapene for et par uker siden. Observasjoner tyder på at brannene var påsatt.

**Les også:

Leter etter ny brannstifter

Mulig brannstifter fengslet

- Har startet med to helikopter igjen

Brannen i Gyland er slukket

Slukningsarbeidet vil pågå gjennom natten**

I avhør

Etterforskningen pågår for fullt, og de tre pågrepne skal torsdag kveld sitte i avhør hos lensmannen i Lund.

Det var 9. mai at tre skogbranner brøt ut samtidig i Sør-Rogaland og i Agder; ved Log på Sokndal-siden av Åna-Sira, øst for Kvanvik og mellom Liestøl, Øysæd og Eikås i Gyland.

Stor aksjon

Store områder med skog og kratt ble svidd av, og det var lenge fare for at flammene også skulle ta bolighus og hytter. I Agder brant det tett inntil fylkesvei 44, og i en periode måtte veien stenges.

Flere titalls brannfolk var i arbeid, og flere helikoptre ble satt inn i slukningsarbeidet. I Sør-Rogaland ble også sivilforsvaret innkalt.

Samarbeid

Politiet har samarbeidet over fylkesgrensene i etterforskningen av saken.

– Vi samarbeider med Sokndal og Lund, samt at vi har andre spor. Det var nokså mange branner samtidig i Flekkefjord, som så fortsatte i Sokndal og Lund. Vi må se om de har sammenheng, sa politistasjonssjef i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, til fvn.no etter brannene var slukket.

Fellesnevneren for alle brannene er at de har startet langs forskjellige veier og at det ved flere anledninger ikke har vært snakk om områder på få kvadratmeter som har stått i brann.

Sjekket ut

En mann som oppholdt seg i nærheten av brannene ble tidlig siktet i saken. Han ble imidlertid sjekket ut etter en tid på bakgrunn av blant annet vitneobservasjoner.

— Det er klart at det er en stor belastning og at han er glad for å bli løslatt. Han har hele tiden fastholdt at han var uskyldig, fortalte mannens forsvarer Per Øyvind Andersen til fvn.no.