KRISTIANSAND: Voldsepisodene skjedde i hjemmet til mannens tidligere samboeren i Kristiansand i 2009 og 2010. I Kristiansand tingrett ble mannen frikjent for flere tiltalepunkter. Blant annet for å ha tatt kvelertak på kvinnen og løftet henne opp. Han ble heller ikke dømt for å ha slått samboeren.

I tingretten ble mannen kun dømt for å ha utøvd vold mot samboerens mindreårige datter.

Innrømmet vold under ankesaken

Mannen skal også ha drapstruet samboeren samt truet en annen mann.

Påtalemyndigheten valgte å anke saken til Agder lagmannsrett på bakgrunn av bevisvurderingen.

Før prosedyrene i saken startet, innrømmet tiltalte straffskyld etter de tiltalepostene som anken omfattet. Han mente imidlertid at det kun dreide seg om såkalt legemsfornærmelser som har mindre alvorlighetsgrad.

Mannens forsvarer ble enig med påtalemyndigheten og bistandsadvokaten om at det skulle legges ned påstand om betinget fengsel på 120 dager. Lagmannsretten var enig i at straffeforslaget var rimelig og idømte tiltalte dermed denne straffen.

Viktig for offeret å bli trodd

I skjerpende retning vektla retten at mannen utøvde vold mot en mindreårig, forsvarsløs jente.

I formildende retning så retten hen til at det tok svært lang tid fra de straffbare forholdene ble begått til saken ble ført i retten uten at tiltalte kunne lastes for dette.

Tilståelsen ble også vektlagt i formildende retning.

— Erkjennelsen har verken hatt etterforskningsmessig eller prosessøkonomisk betydning, men har åpenbart tilfredsstilt NNs behov for å bli trodd, skriver lagmannsretten i dommen.

I tillegg til betinget fengselsstraff, må mannen betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning til den tidligere samboeren.