GRIMSTAD: Kvinnens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen forteller at han har hatt en samtale med sin klient torsdag, og skal ha en ny samtale med henne senere i dag.

— Slik jeg forstår det er det først nå det har gått opp for henne hva som har skjedd, og konsekvensene av det som skjedde. Hun er naturligvis sterkt preget av hendelsen.

Johnsen understreker at selv om hans klient har gitt en faktisk erkjennelse, har hun ikke tatt standpunkt til straffskyld, og har understreket i avhør at det ikke var meningen å drepe stefaren da hun kom på besøk.

Tilstod i avhør

Den siktede 43 år gamle kvinnen erkjente de faktiske forhold og selve drapshandlingen i avhør med etterforskerne fra felles kriminalenhet på politihuset i Kristiansand onsdag kveld. Hun ble fraktet til Kristiansand etter at hun var pågrepet. Kvinnen ringte selv politiet for å melde seg. Det skjedde etter at en lege hadde varslet politiet om at den 66 år gamle mannen var funnet død hjemme i sitt eget hus på Fevik.

Politiadvokat Ingrid Thorsen. Foto: Tore-André , arkivfoto

Den siktede er datter av 66-åringens samboer. Det var samboeren som fant avdøde knivstukket i huset, og som tok kontakt med lege, som igjen varslet politiet.De kriminaltekniske undersøkelsene av huset er foreløpig avsluttet, men det kan bli aktuelt å gå tilbake til huset dersom etterforskningen krever det.

Konflikt

Både kvinnens forsvarer, Søndervik Johnsen, og politiadvokat Ingrid Thorsen bekrefter overfor Fædrelandsvennen at motivet for drapet kan ha sammenheng med en straffesak tilbake i tid som er avgjort, og som involverer personer i siktedes familie og den avdøde.

— Det skjedde noe i forkant av drapet som førte til at siktede oppsøkte sin stefar, men det var ikke hennes hensikt å ta livet av ham. Det sier Søndervik Johnsen

Den drapssiktede kvinnen er gift, har barn og er bosatt i arendalsområdet.

— Vi er kjent med at det har vært en straffesak hvor personer i siktedes familie og avdøde er involvert. Vi er ikke kjent med detaljene i denne saken, og har bedt om å få oversendt dokumentene. Det er naturlig for politiet å gå inn i denne saken for å se på bakteppet, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til Fædrelandsvennen.

Obduksjon

Liket av den 66 år gamle mannen blir obdusert på Folkehelseinstituttet i Oslo torsdag. Det er ventet en foreløpig rettsmedisinsk tilbakemelding, først muntlig fra Kripos, og senere skriftlig fra Folkehelseinstituttet, i løpet av ettermiddagen torsdag.Kriminalteknikerne har også undersøkt bopelen til kvinnen. I tillegg er det gjort kriminaltekniske undersøkelser av mopeden som kvinnen brukte til å kjøre fra sin egen bolig til huset på Fevik hvor drapet skjedde.

Kniv beslaglagt

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen Foto: Tore-Andr Baardsen

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om drapsvåpen, men Fædrelandsvennen er kjent med at det er beslaglagt en kniv og at denne kniven etter all sannsynlighet er drapsvåpenet.

— Jeg kan bekrefte at det er gjort beslag, og at i beslaget er det en gjenstand som kan være et drapsvåpen, sier politiadvokat Thorsen.- Siktelsen mot kvinnen er uendret, og hun blir fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett fredag med krav om fire ukers varetekt, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen. Siktelsen tar utgangspunkt i straffelovens bestemmelse om forsettlig drap. Det blir ikke gjennomført flere avhør av siktede før fremstillingen i tingretten fredag.

Politiet gjennomfører en etterforskning der mannskaper fra Grimstad politistasjon og felles kriminalenhet er involvert. - Flere vitner er avhørt, også vitner i tilknytning til den siktedes familie, opplyser politiadvokat Thorsen.