KRISTIANSAND: Utrykningspolitiet (Up) i Agder og Rogaland tok tirsdag med alle sine 20 patruljer til Kristiansand for å gjennomføre årets største trafikkontroll i byen.

I tillegg til Up-patruljene deltar mannskaper fra Statens vegvesen og tollvesenet. En narkotikahund fra Vestfold er også hentet inn.

Mange kontroller

Fvn.no har i løpet av dagen fått tips om kontroller ved Suvatne, Trybakken, Grauthelleren, Meny Grim, Prix Tveit, Dvergsnesveien ved Sukkevann, Auglandsbukta, Kjosbukta og Flekkerøy. I tillegg gjennomføres det en større kontroll på Haslestad i Arendal.

Distriktsleder for Up, Øystein Krogstad. Foto: Ernest Boswarva. Foto: Ernest Boswarva

Distriktsleder for Up i Rogaland og Agder, Øystein Krogstad, bekrefter at det gjennomføres storkontroller i dag.— Vi har alt av patruljer fra Rogaland og Agder i Vest-Agder. Det er 20 patruljer.

— Vi pleier å ha en slik kontroll en gang i året. Tollvesenet, Statens vegvesen og narkotikahund fra Vestfold deltar, sier Krogstad.

Flytter kontrollene

Enkelte steder har politiet holdt seg gjennom hele dagen. Andre steder har kontrollene flyttet seg.

— Vi sto først ved Grauthelleren, men det ble litt dårlig plass. Så vi har flyttet oss litt mot Søgne, sier Krogstad. Ved 18-tiden hadde kontrollen flyttet seg til Holum-avkjøringen på E 39. Under kontrollen på Haslestad er både vogntog og personbiler blitt kontrollert.

Høy fart, promille, bruk av bilbelte, mobilbruk, narkosjekk av lurvede biler og sjekk av effekt på mopeder er blant kontrollene som gjennomføres i løpet av dagen.

Kontrollresultat for Aust-Agder:

  • 508 personbiler kontrollert

  • 37 vogntog kontrollert

  • 61 forenklede forelegg for fart - ingen førerkortbeslag

  • 17 gebyrer for mobilbruk

  • 11 gebyrer for manglende bilbelte

  • Ett vogntog fikk kjøreforbud på grunn av tekniske mangler

  • Ett vogntog fikk kjøreforbud for brudd på hviletidsbestemmelsene.