(Les mer under bildet)

-

GRIMSTAD: — Jeg hadde gladelig gått en runde med Mike Tyson i ringen istedet for å oppleve dette, sier Sundsdal til fvn.no, og poengterer samtidig at han ikke kan bokse.

Det var i Formula 2-løpet under Grimstad Båtfestival at det gikk fryktelig galt. Løpet var Sundsdals comeback i klassen etter at han i sommer kjørte Class1 under Norwegian Grand Prix i Arendal.

En av austegdens konkurrenter, Johan Østerberg, forsøkte å passere ham i en sving, men traff istedet båten til båtsportpresidenten bakfra. Dermed fløy begge båtene til værs før de landet igjen med taket mot sjøen.

— Vi hadde akkurat rukket å nå toppfarten. Dette var den desidert råest krasjen jeg har vært i, og jeg har kjørt båt på alle kontinenter siden jeg var 13 år, sier Sundsdal.

"Point of no return"

På vei opp i lufta rakk Sundsdal faktisk å skru av båtmotoren før han landet på vannet igjen.

— Jeg skjønte at vi hadde kommet til "point of no return" og at dette kom til å bli stygt. Jeg klarte å følge prosedyrene til punkt og prikke, og jeg følte faktisk jeg hadde kontroll. Selv om det bare tar noen sekunder føles det som at det varer i en evighet, forklarer Sundslal.

- Hvordan er forholdet mellom deg og Østerberg etter dette krasjet?

— Vi er gode venner, og tok samme redningsbåten inn. Det er ikke noe problem, sier Sundsdal.

(Les mer under bildet)

-

Lagt inn på sykehus

Han ble naturlig nok lagt inn på sykehuset etter den kraftige smellen. Der ble han scannet og undersøkt på alle mulige måter, men har trolig sluppet unna uten særlige skader.

— Det ser slik ut. Jeg ser imidlertid ut som et fargekart, sier mannen som er fra Tvedestrand.

- Ble du redd?

— Jeg har ikke det genet. Den gangen jeg blir redd så kommer jeg til å slutte, svarer austegden.

— Jeg vil si takk og lov for at det internasjonale forbundet gjør en så god jobb med sikkerheten. Hadde det ikke vært så oppdatert så hadde det ikke vært det samme utfallet, avslutter han.