Mannskap fra Brannvesen Sør, Mandal, klargjør dykkebåten for søk i området. Foto: Torbjørn Witzøe
Brannmannskap har opprettet base i småbåthavnen på Feda, hvor det nå er utløst en storstilt leteaksjon etter at det ble hørt rop om hjelp fra Feda-elva. Foto: Torbjørn Witzøe

KVINESDAL: — Mannen ble funnet like før midnatt og ble erklært død på stedet. Mannen er i begynnelsen av 30-årene og fra Kvinesdal. Alle de pårørende er ikke varslet ennå, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt søndag morgen.

Klokken 18.44 søndag kveld kunne politiet opplyse om at alle de pårørende var varslet.

— Det var 33 år gamle Torgrim Galdal fra Kvinesdal som omkom, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes.

Galdal ble funnet flytende i vannet cirka ti minutter før midnatt. Det var da halvannen time siden det ble slått storalarm i Kvinesdal.

Søk avsluttet

Den omfattende leteaksjonen ble iverksatt etter at det ble hørt rop om hjelp fra Feda elva like før klokken 22.30 lørdag kveld. Det ble også funnet en tom båt drivende i elva. Søket er nå avsluttet.

— Vi kjenner ikke omstendighetene rundt ulykken, men alt tyder på at han var alene i båten, forteller Mæhre.

Store styrker ble kalt ut etter at folk i nærheten av Feda kirke meldte fra om rop fra elva.

Store styrker

Både politi, ambulanse, brannmannskap, redningshelikopter og redningsskøyta "Ægir" ble sendt til området for å foreta søk i det aktuelle området. Like etter midnatt opplyste vakthavende overbefal ved Brannvesenet Sør til Fædrelandsvennen at de hadde dykkere i beredskap ved Feda-elva.

Et Sea-King helikopter fra Hovedredningssentralen ble også rekvirert, og ankom like før klokken 23.30. Ved midnatt søkte helikopteret i lav høyde over elva. Helikopteret har varmesøkende kamera. Tilsvarende utstyr kom har også slepebåten "BB Connector", som også deltok i redningsaksjonen. Båten lå til kai i området da alarmen gikk. I tillegg deltok frivillige i søket.

Lensmann Asbjørn Skåland ved Flekkefjord og politibetjent Tove Glendrange opplyser til Fædrelandsvennen at det ble hørt rop om hjelp fra Feda-elva. De deltar nå i den omfattende leteaksjonen hvor både politi, brann og Hovedredningssentralen deltar. Foto: Torbjørn Witzøe

Hørte rop om hjelp— Vi fikk melding klokken 22.23 fra folk i området ved Feda kirke om at det ble hørt rop om hjelp i området. Det ble i tillegg funnet en liten trebåt uten folk og kun en åre ombord, noe som har gjort at vi har iverksatt full redningsaksjon i området, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt.

Søket fortsatte en stund etter at mannen ble funnet.

— Mannen ble funnet av fartøyene som deltar. Vi fortsetter søket inntil videre og situasjonen er kartlagt, sier Nils-Ole Sunde, vakthavende redningsleder i Hovedredningssentralen.

Trebåten ble funnet ved elvemunningen like ved Feda kirke.

Redningsaksjonen ble utløst etter at det ble hørt rop om hjelp, og denne trebåten ble funnet drivende ved elvemunningen på Feda. Foto: Torbjørn Witzøe
Et Sea King-redningshelikopter deltar i søket utover natta. Foto: Torbjørn Witzøe

Mørkt på stedetOperasjonsleder Per Lauvnes var på vakt under redningsaksjonen, og fortalte at det var svært mørkt i det aktuelle leteområdet.

— Vi har ganske mange ressurser i sving, men vi har lite fakta på bordet på hva dette gjelder akkurat nå, sa Lauvnes til Fædrelandsvennen.

Ifølge Meteorologisk institutts værvarsel var lufttemperaturen tre grader og det blåste flau vind fra øst-sørøst på Feda da ulykken skjedde.