KRISTIANSAND: — Vi er på riktig spor og det er Obama vi går for. Han har de rette verdiene og vi kjenner oss igjen i argumentene hans, sier Emma Martinovic, leder for AUF i Vest-Agder på partiets valgvake i Arbeiderpartiets lokaler i Kvadraturen.

Med storskjerm med TV 2 Nyhetskanalen på i bakgrunnen, var 10-12 AUF-ere samlet for å følge det amerikanske valget. Martinovic forventet at det ville dukke opp flere utover kvelden.

— Enkelte av oss vil nok holde ut hele natten, mens andre som har skole i morgen vil nok gi seg etter hvert, sier hun.

Lite søvn

Vebjørn Hobbesland fra Flekkefjord har fulgt valget tett og har blant annet ofret mye nattesøvn for å få med seg flere av presidentdebattene.

— Det er veldig interessant å følge med direkte, spesielt når det er så jevnt. Jeg har hatt sansen for Obama lenge og hatt troa på han hele tiden. Han har jo ikke helt Ap-politikk, men er mye bedre enn Romney, sier han. Hobbesland skal naturligvis følge valget gjennom hele natta.

Stikk fra FpU

Ved FpU og Unge Høyres valgvake i andre enden av Kvadraturen hadde de fått med seg AUFs presidentønske og var raske med et lite stikk til venstresiden.

— Det er jo litt rart at AUF ønsker Obama. Han har jo en helsepolitikk som er langt lengre til høyre enn noen norske partier, sier Jan Erik Buarøy, fylkesformann i Aust-Agder i Fremskrittspartiets Ungdom fra valgvaken i Frps lokaler i Tordenskjoldsgate.

Jannike Arnesen, tidligere leder i Kristiansand AUF, himler med øynene da hun hører kommentaren.

— Obama er et klart førstevalg for oss, men det er ikke samme situasjon i USA som i Norge når det kommer til helsepolitikken. Han er det beste vi har og har blant annet en mye bedre utenrikspolitikk enn Romney. Israel er jo de eneste i verden som ønsker Romney som president, sier hun.

Det ligger derimot ingen champagneflasker klare i Arbeiderpartiets lokaler hvis det skulle bli Obama-seier.

— Vi får feire med å sprette en flaske julebrus eller noe, sier Martinovic.