ARENDAL/TVEDESTRAND: Det var 7. april i år at politiets operasjonssentral fikk melding om at en pubgjest hadde gått amok inne på utestedet Tollboden i Tvedestrand sentrum. Ifølge personalet hadde den berusede mannen veltet bord og knust glass både på innsiden og utsiden av restauranten.

Politiet rykket ut til stedet og var på plass etter fem minutter. Gjerningsmannen hadde da forlatt stedet, men dukket opp i inngangspartiet etter kort tid.

«Idioter»

Ifølge dommen skal mannen ha omtalt politifolkene som «tufser» og «idioter». Dette ble først ignorert av tjenestemennene, men da mannen ble aggressiv valgte politiet å pågripe ham.

Han ble satt i politibilen. Inne i cellebilen sparket og slo mannen fra seg. En politiførstebetjent gikk da bak i bilen og ba 37-åringen om å roe seg ned. Han svarte med å slå politimannen i ansiktet med knyttet neve. Slaget var så hardt at tjenestemannens briller brakk umiddelbart. Politimannen fikk også en hevelse på kinnet.

37-åringen ble dermed lagt i håndjern og tatt med til arresten.

Beklaget oppførselen

Da den tiltalte mannen møtte i Aust-Agder tingrett, erkjente han de straffbare forholdene og beklaget oppførselen. I etterkant av hendelsen tok han også kontakt med polititjenestemannen for å beklage seg.

Til tross for angeren og beklagelsene mente retten at mannen måtte idømmes en følbar straff. Aktor ba i utgangspunktet om at mannen skulle dømmes til 40 dagers ubetinget fengsel.

Retten kom imidlertid fram til at mannen skulle idømmes en fengselsstraff på 45 dager hvor 20 dager ble gjort betinget. Det innebærer at han kun må sone 25 dager bak lås og slå.

I tillegg til fengselsstraff må 37-åringen betale 10.900 kroner i erstatning til Agder politidistrikt for utgifter i forbindelse med innkjøp av nye briller til politimannen.