KRISTIANSAND: 18-åringen var lørdag ettermiddag fremdeles i politiets varetekt. Det er ennå ikke bestemt om han vil bli framstilt for varetektsfengsling. De to andre som ble pågrepet i forbindelse med bussbråket ble løslatt sent fredag kveld.

Bussjåføren som ble angrepet har anmeldt alle de tre ungdommene. I tillegg har det i dag kommet inn anmeldelser fra minst en av passasjerene på bussen.

Politiet jobber i dag med å skaffe seg oversikt over hva som skjedde, før de bestemmer seg for om de skal framstille 18-åringen for varetektsfengsling.

— Det er flere som skal avhøres og politiet skal også gå gjennom overvåkningsbilder fra bussen, sier jourhavende jurist Unni Gullberg.

18-åringen er foreløpig kun siktet for forhold rettet mot sjåføren. Hva som blir den endelige siktelsen avhenger av hva som kommer frem i den videre etterforskningen.

- Sparket, spyttet og slo etter sjåføren

Ifølge et vitne Fædrelandsvennen snakket med fredag kveld skal de tre ha sparket, spyttet og slått etter sjåføren. En passasjer som forsøkte å roe ned situasjonen skal også ha blitt spyttet etter. Krangelen med bussjåføren skal ha oppstått etter han ba de tre ungdommene om å roe seg ned.

Ved Bjørndalssletta bestemte sjåføren seg for å gå ut av bussen og stenge dørene. Deretter ringte han politiet. Det var etter dette at situasjonen eskalerte til tilløp til slagsmål. Ungdommene kom seg etter hvert ut av bussen og løp fra stedet, men ble raskt innhentet av politiet.

— De tre utviste en særdeles dårlig oppførsel på stedet. Den ene fremsatte drapstrusler mot tjenestemennene, og er anmeldt for dette, opplyste operasjonsleder Jon Kvitne til fvn.no fredag kveld.

Løslatt fra fengsel dagen før

Den nå volds- og trusselsiktede 18-åringen ble torsdag dømt til seks måneders fengsel for volds-, vinnings- og narkotikakriminalitet. Samme dag ble han løslatt etter å ha sittet varetektsfengslet i 55 dager. 120 dager av straffen ble gjort betinget, og han hadde dermed sonet ferdig i varetekt.

18-åringen, som er iransk statsborger, ble fengslet dagen etter at han og en kamerat slo ned en hotellgjest som tok dem på fersk gjerning i å stjele fra rommet sitt.

Les også: Raidet skisenter, stjal biler og angrep hotellgjest

16- og 17-åringen som ble pågrepet sammen med 18-åringen fredag er også tidligere domfelt. Begge er norske statsborgere. Politiet opplyste til fvn.no fredag kveld at begge også har flere uoppgjorte saker på seg.