ARENDAL: – Vi må bare forholde oss til at Ringnes har besluttet at det ikke er et stort nok markedet for juleølet, sier direktør Torstein Paulsen ved Arendals Bryggeri til Agderposten.

I 2010 relanserte Arendals Bryggeri Sørlands Juleøl etter seks års opphold. Men relanseringen ble kortvarig.

– Det er ikke overraskende, og det ligger heller ikke noe dramatikk i dette for oss. Vi har god aktivitet, og er som før klar med Ringnes Julebokk, det sterkeste juleølet som selges på Vinmonopolet, for hele landet. I tillegg er vi allerede tungt på plass i butikkene med Arendals julebrus, sier bryggeridirektøren til avisen.

Flakseøl faller

Markedet for flaskeøl er stadig fallende.

Hos CB tappes årets juleøl på boks for første gang i historien. Det skyldes den nye produksjonslinja for bokser som bryggeriet investerte i tidligere i år.

Vurderer bokseanlegg

Arendals Bryggeri mangler produksjonsanlegg for bokser. Ifølge Agderposten vurderes dette.

– Boksproduksjon betyr store investeringer for oss, og vi har nå stor aktivitet, så vi er ikke tvunget til å ta noen snarlig beslutning. Vi må foreta oss noe, men vi ønsker ikke å gjøre noe overilt. Det behøver vi heller ikke. Tida får vise når det er aktuelt for oss å ta beslutninger og investeringer, sier bryggeridirektør Paulsen til Agderposten.