KRISTIANSAND: — Vi ønsker å rekruttere folk og synliggjøre bedriften. Vi er godt fornøyd. Det har vært et jevnt tilsig av folk hele tiden, sier kommunikasjonssjef i Aker MH i Kristiansand, Kristin Wallem Timenes.

100 nye medarbeidere

Aker MH har som mål å ansette mellom 200 og 250 mennesker i år. Hittil har bedriften ansatt vel 150 nye medarbeidere. I tillegg har den kjøpt opp de mekaniske verftene Herman Hansen og Lyngdal Mekaniske Verksted.

— Vi har planer om å ansette mellom 80 og 100 nye medarbeidere før vi runder nyttår. Vi har snakket med flere aktuelle kandidater på standen her i dag, sier Timenes.

— Blir de tilbudt jobb på stedet?

— Nei. Vi ber dem legge CV’en inn på nett og søke på de ledige jobbene som ligger ute. Men det er klart at vi treffer noen som allerede er i jobber og som kanskje kunne tenke seg å bytte beite, sier Timenes.

Noe å tenke på

Ideen med å ta med maskiner ut til folk fikk hun på oljemessen i Stavanger. Mange av de besøkende kikket nysgjerrig på de høyteknologiske innretningene.

— Vi tenkte vi skulle gjøre det samme her, og det fungerer. Jeg snakket blant annet med en sivilingeniør som jobber i Søgne og som ble fascinert av "roughneck’en" - eller rørkoplingsmaskinen som det heter på norsk. Jeg spurte om det ikke ville være lettere å kjøre til og fra jobb i Korsvik. Jeg tror i alle fall han tenker på ideen etter å ha besøkt oss, sier kommunikasjonssjefen.