Tove Flatelid er primus motor for Hølledagene. Arrangøren, Gladur Islandshestlag venter å få inn over 200.000 kroner. Foto: Jørgen Steffensen
Mens arrangøren av Hølledagene ventet på publikum dro rutebåten Høllen til sjøs, fullastet med blide sommerturister. Foto: Jørgen Steffensen

Eller ølledagene som noen også kaller det.

— Ølsalg og matsalg er de store inntektene, ja. Vi drar inn rundt 200.000 kroner denne helga, men det krever innsats. Det er over 100 dugnadsfolk i gang, sier Tove Flatelid, som er primus motor. Arrangør er Gladur Islandshestlag.

To konserter

Under åpningen klokka 18.00 fredag var det stort sett tomme bord. Sola skinner. De fleste kommer visst ikke før i ni-tiden fredag kveld. Da begynner første konsert. I år er det Rockin Bles Train og Just In Case som spiller.

— I fjor var vi 800 på konserten fredag og noen flere på konserten lørdag. Lørdag formiddag er det salgsboder og aktiviteter for barna. Selvsagt hesteridning også, sier Tove Flatelid.

- Kjempehelg

Birgitte Knutsen bor i Høllen:

— Jeg er så glad for at Gladur Islandshestlag tok over for Søgne Dykkerklubb. De arrangerte i mange år, og ble slitne. Mange sier Tangvalldagene er fine, men jeg mener jo at Hølledagene er mye større. Ei kjempehelg her i sommerparadiset, sier hun, mens rutebåten Høllen tøffer forbi, fullastet med sommersmil.

Dykkerne arrangerte i 18 år. Hølledagene arrangeres i år for 20. gang, så vidt arrangøren vet.