Klokken 16 tirsdag ettermiddag fikk han endelig beskjed av advokat Arild Humlen om at hjemreisen fra Italia blir onsdag.

Justisdepartementet brukte noe lenger tid på å oversende den nye instruksen for behandling av asylsaker til Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda (Une) enn antatt.

En avgjørelse skulle vært tatt innen klokka 14, men ifølge Ekeland brukte Une bare 20 minutter på å omgjøre vedtaket som sa at Faizullah Muradi ikke kunne få sin asylsøknad behandlet i Norge.

Nå som han kan få sin sak behandlet i Norge, ble papirer oversendt Politiets utlendingsenhet som har ansvaret for å få Faiz hjem til Norge.— Det ble vurdert to alternativer. Enten at Faiz skulle få reise hjem med meg som ledsager, eller om to polititjenestemenn skulle sendes ned for å ledsage ham hjem, sier Ekeland.

Offisielt tas den beslutningen på morgenmøtet i Pu onsdag. Men advokat Humlen sier til Ekeland at avgjørelsen blir at Faiz får reise hjem - som turist.

— Onsdag morgen får vi oversendt på mail papirer som gir Faiz anledning til å reise hjem som turist, uten ledsagere fra politiet, sier Ekeland.

Tidspunkt for avreise og ankomst er ikke helt klart ennå.

Men Faiz er svært glad for at det siste hinderet er ryddet av veien.

— Nå vil jeg hjem til Norge, sier han, åpenbart utslitt av den siste månedens drama.