Faksimile av nettsiden for bbh-invest.com, hvor Matthew Roberts ber folk investere i blant annet hotellet hans The Convent.
Matthew Richard Roberts er insolvent og slått konkurs, i følge denne offentlige kunngjøring i England 10. september.
Gården Matthe Richard Roberts og kona har kjøpt og bor i på Moisund. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

I Norge er selskapet The Convent Hills AS etablert. Selskapet har kjøpt et flere hundre mål stort tomteområde på Moisund fra brødrene Try og Finn Thomassen i Søgne. Salget ble underskrevet av Roberts kone, pengene skal overføres en gang i november.

Begeistring

Roberts har på vegne av selskapet allerede vært i Evje og Hornnes kommune. I lukket møte orienterte han politikerne i teknisk utvalg om sine vyer. Han ønsker å bygge hotell og spaanlegg på Moisund. Planen er 30 hytteboliger og restaurant og spa. For å få lov må tomteområdet omreguleres.

Trollvegg Arkitektstudio AS i Kristiansand samarbeider med THA Arkitekter i Hornnes om å tegne prosjektet. Arkitekt Mike Befus sier det jobbes på høytrykk. Prosjektet skal bygges på påler for å spare natur. Alle bygg skal være aktivhus. Det er begeistring i lokalsamfunnet.

— Det er sjeldent man får oppleve at det kommer en dyktig fyr utenfra og sier han skal investere titalls millioner kroner i vår kommune, uten samtidig å be om offentlig støtte. Jeg kan bekrefte at han har fortalt at han samarbeider med verdensstjerner, sier Egil Kjebekk (KrF), leder av teknisk utvalg i kommunen.

— Jeg har ikke møtte engelskmannen, men alle skryter. Vi ønsker at dette lykkes, sier ordfører Bjørn A. Ropstad.

Vil ikke snakke

— Sorry, jeg stoler ikke på journalister. Vent til mitt PR-byrå kontakter dere med all informasjon, smiler Roberts da vi banker på døra til småbruket han og kona i vår kjøpte av Roald Ween på Moisund.

Roberts vil ikke snakke. Han er på vei til Evjemoen sammen med Aleyce Simmons fra Australia og Jack Hendersen. Sammen skal de ha konsert i Upsidedown-touren sin lørdag kveld.

Konserten kan du betale to pund for å se live på internett. Det er en av forretningsideene Matthew Richard Roberts driver med, og som skal utvikles på Moisund. Både til lokalbefolkningen og politikere er store navn nevnt.

Netgig kaller han det, og de fleste konsertene skjer på det ombygde klosteret The Convent i den lille byen Woodchester ved Gloucester i England. Han holder på å omgjøre The Convent til hotell, restaurant, musikkstudio og konsertarena.

Personlig konkurs

Hjemme i England er Matthew Richard Roberts slått personlig konkurs. Det skjedde 3. september i en domstol i Glouchester and Cheltenham. Begjæringen ble levert 29. april fra Secure Bridging Finance Limited i London. Konkursåpningen kan du se her:

— Ukjent for meg, sier ordfører Ropstad.

— Ikke noe å bry seg om og ikke noe problem. Alt i Norge eies av min kone. Vil du ha et godt forhold til meg, venter du på mitt PR-byrå, svarer Roberts når vi oppsøker ham på nytt søndag og ber om forklaring. Han vil ikke si mer. Vi får ikke snakke med hans kone.

I den lille byen Woodchester i England ligger klosteret The Convent. Her er Roberts de siste 18 månedene brukt titalls millioner kroner på å kjøpe, renovere og utvikle det gamle nonneklosteret. Hotellet i England

Politikere i byen vil at prosjektet skal lykkes. Derfor vil de ikke kritisere Roberts. Men en forteller at han synes det virker merkelig å satse i Norge, når så store investeringer fortsatt gjenstår i Woodchester.

Roberts drev et større hotellprosjekt sammen med skuespiller Neil Morrissey Laugharne i Sør-Wales for noen år siden. Det tapte både skuespilleren og mange andre penger på. Saken ble flere ganger omtalt av BBC. På en engelsk database er Matthew Richard Roberts nevnt som daglig leder for cirka 40 selskaper. De fleste er lagt ned.

Bodde i Øvrebø i ungdommen

Matthew Richard Roberts ble kjent med Hornnes og Moisund da han som ung bodde på en gård i Øvrebø. Han har siden gjestet Norge nesten hver sommer.

Han kom til Norge i forbindelse med en kristen organisasjon. Senere reiste han i nesten et år rundt i Norge som musiker og predikant.

Storprosjektet The Convent i Wales ser Roberts ut til å finansiere via en ny modell, så kalt crowded finance. Via internett inviteres store grupper mennesker til å investere små summer i prosjekter, mot løfter om fin gevinst. Roberts driver nettsiden bbh-invest.com sammen med en partner som er advokat.