KRISTIANSAND: Forsvaret varslet tidligere i høst at de ville selge det 7,6 kvadratkilometer store området, som er et av Kristiansands mest brukte friområder.

Statlige etater fikk forkjøpsrett for området, som fra Forsvarets side ble verdsatt til 6,3 millioner kroner. Nå har Miljødirektoratet bestemt seg for å bruke forkjøpsretten, og betaler prisen Forsvaret ba om. Men eiendommen blir direkte overført til kommunen, som forplikter seg til å bruke området til friluftsformål for allmennheten.

– Dette har vi jobbet for i mange år. Det passer bra at sluttspurten kom i 2015, Friluftslivets år. Det er en styrke at det tinglyses en heftelse om at området skal forvaltes som et friluftsområde i all fremtid, sier naturforvalter Trond Johanson i Kristiansand kommunes parkvesen i en pressemelding.

Ordfører Harald Furre (H) er også svært fornøyd med løsningen.

— Det er viktig at Jegersberg sikres som friluftsområde for byens befolkning. Derfor er jeg svært glad for at staten finansierer dette kjøpet og at allmenheten dermed sikres tilgang til en av byens flotteste områder i all fremtid, sier han.