ARENDAL: Klokken 00.36 natt til onsdag fikk politiet melding om brann/kraftig røykutvikling i en enebolig i Stensåsveien.

Alle nødetater kjørte til stedet. En far og to barn kom seg ut av huset og var i god behold. De fikk overnatte hos en nabo i natt.

Det ble store skader i huset. Brannårsaken er foreløpig ukjent. Operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at stedet vil bli undersøkt så snart dette er mulig.

Fikk kontroll på flammene

Vakthavende brannsjef Hans Henrik Bakke, som selv assisterte under brannen, melder onsdag morgen at mannskapet på ni brannmenn fikk slokket flammene i første etasje i boligen før brannen kunne spre seg til andre etasje.

— Brannmennene gjorde en kjempegod jobb. Det er en viss fare for at brannen kunne spredt seg til andre hus i nabolaget hvis vi ikke hadde kommet, påpeker Bakke.

- Tøft for barnefaren

Han forteller at han snakket kjapt med huseieren.

— Vi tilbød å ta ut verdifulle ting fra huset. For barnefaren var det selvsagt tøft å bli vekket og få en slik opplevelse som dette. Jeg vet ikke om han ble vekket opp av en røykvarsler inne i huset, sier Bakke.