— Vi vil nå be om en redegjørelse fra både fylkeskommunen og Kristiansand kommune i begge kontrollutvalgsmøtene torsdag. Vi må vite hvordan dette kunne skje, hva som gikk galt i kontrollen og hvorfor ble det ikke oppdaget, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

Politiet knytter malerfirmaet Aktiv Maler Service AS til hvitvasking, moms- og skatteundragelser og et albansk kriminelt nettverk. Aftenposten avslørte at selskapet var underleverandør under Kilden-utbyggingen.

SVs Alf Holmelid har krevd mye bedre kontrollrutiner fra sørlandske offentlige utbyggere.

Kleppe er enig og sier kommunerevisjonen og fylkesrevisjonen om nødvendig må inn å granske kontrollsystemene, for å se om de er gode nok.

— Slik gjennomgang må vi vurdere på et senere tidspunkt. Nå må vi først høre hva kommunen og fylkeskommunen selv gjør, sier han.

Kleppe sier useriøse selskaper og sosial dumping er et økende problem i byggebransjen. Han mener det offentlige Sørlandet må ha 100 prosent vanntette rutiner mot den slags.

Fylkesrådmann Kristin Tofte Andresen sier kontrollutvalget skal få alle opplysninger, også hun er opptatt av best mulig kontroll.