— Øyenvitner forteller at vannscooteren kjørte rett inn i brygga, forteller Bjarne Røyland, politibetjent ved Agder politidistrikt.

Scooter1.jpg Foto: Baard Larsen

En vannscooter har kollidert i ei brygge utenfor Dreggveien i Randesund i Kristiansand. Den skal ha kollidert i stor fart, ifølge politiet, som fikk melding om ulykken klokka 12.10. Ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet.

— Bevisstløs

— Det er kun én person som har kommet til skade. Han var først bevisstløs, men er nå bevisst, opplyser Martin Ugland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Sørlandet sykehus melder på sine pressesider i 16-tiden lørdag at 63-åringen er påført lettere skader i ulykken.

Står fast i brygga

Føreren av vannscooteren var en 63 år gammel mann.

Her har mannskap fra brannvesenet frigjort vannscooteren, som satt fast under brygga etter kollisjonen. Foto: Baard Larsen

Han ble påført nakkekrage og fraktet til Sørlandet sykehus med ambulanse. 63-åringen skal blant annet ha pådratt seg kutt og skader i ansiktet.

Vannscooteren sto fast i brygga, og ble frigjort av mannskap fra brannvesenet.

— Eksplosjon

Et øyenvitne forteller til Fædrelandsvennen at flere mennesker på stedet hørte det de trodde var en eksplosjon. De tilkalte nødetatene og løp ned til brygga, mens andre ble igjen for å lose nødetatene riktig vei.

Mannen var i ferd med å skli av vannscooteren etter kollisjonen med brygga, som slo 63-åringen bevistløs. Øyenvitner fikk tak i mannen før han havnet i vannet.

- Speeden hengte seg opp

Marting Ugland sier lørdag ettermiddag at politiet i samråd med øyenvitner har konkludert med at årsaken til ulykken var at speeden på vannscooteren hengte seg opp.

— Det er ingen mistanke om rus. Det hele er et hendelig uhell, understreker Ugland, som forteller at politiet til uka vil avgjøre om ulykken skal etterforskes videre.