Landslagstreneren satt bak rattet da den norske servicebilen kjørte av veien og inn i et tre under landeveis-VM i spanske Ponferrada i slutten av september. I bilen satt også en kroatisk servicemann og den norske mekanikeren Tommy Josefsen. Alle pådro seg flere bruddskader.

— Det er først når noe slikt skjer med en selv at man blir klar over hvor store konsekvensene er for hele familien. Det var en hårsbredd fra at familien min skulle bli uten en far, sier Kristiansen til Aftenposten.

Han fikk veldig høyt blodtrykk etter operasjonene. En periode fryktet legene at landslagstreneren skulle få hjerteinfarkt. Det gikk heldigvis bra. Kristiansen har foreløpig takket nei psykologhjelp.

— Jeg er robust anlagt. Mentalt har den største bøygen vært det jeg har påført familien og de to andre i ulykken. Jeg føler meg jo delvis ansvarlig for en ulykke. Jeg lider veldig med dem. Heldigvis vet jeg at de ikke bebreider meg. Det kunne gått mye verre. Tommy er en venn, og det går bra med ham. Men skadene hans vil nok ta lengre tid å lege, sier Kristiansen i intervjuet med Aftenposten.

Josefsen er fortsatt på sykehus. (©NTB)