Tirsdag ble det kjent at 12 personer i Danmark har dødd etter å ha blitt smittet av listeria-bakterien. Rullepølsene er sporet tilbake til produsenten Jørn A. Rullepølser i Danmark.

Nå opplyser DFDS Seaways at rullepølsen er solgt og servert på deres skip mellom Oslo og København.

Stanset salg og servering

— Vi stanset salg og servering av kjøttet i går, sier administrerende direktør Roar Funderud til Aftenposten.

Han sier at de har hatt produkter fra Jørn A. Rullepølser siden 28. april. I tillegg til at rullepølsene har vært servert i ulike varianter i morgenbuffeen, har pølsene vært til salgs i butikken om bord.

— I butikken er det solgt 125 stykk av produktet i perioden vi har hatt det. Hvor mange kunder som potensielt har spist pølsen fra morgenbuffeen, vet vi ikke, sier han.

DFDS Seaways ble kontaktet av Fødevarestyrelsen i Danmark i går etter at de hadde hatt kontroll hos leverandøren, og funnet spor av bakterien.

— Som alle andre kunder ble vi bedt om å fjerne produktene fra leverandøren fra hyllene. Det gjorde vi med det samme, sier Funderud.

Han ber alle som har kjøpt rullepølser fra skipenes butikk eller restauranter etter den 28. april om å være oppmerksomme på den danske Fødevarestyrelses informasjon om dette, og å følge med på Mattilsynets nettsider.