I alt sju overvåkningskameraer dekker området utenfor bensinstasjonen på Gartnerløkka. Disse har fanget opp ranerens bevegelser etter ranet. Foto: Frank Mersland

— Vi har satt betydelige resurser inn på å finne mannen som ranet Shell, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon Kjell Erik Eriksen.

Pistol mot gulvet

Ransmeldingen gikk klokken 23.50 onsdag kveld. Det var én ansatt på jobb ved bensinstasjonen da en mann i 30-40 årene kom inn i lokalet og truet til seg penger.

— Raneren holdt en sort pistol ned mot gulvet under ranet. Slik vi har forstått det ble våpenet ikke rettet mot betjeningen underveis, sier Eriksen. Raneren fikk med seg et mindre pengebeløp fra bensinstasjonen, bekrefter politiet.

Asiatisk skrift

Raneren, som er mellom 1.70 og 1.80 høy, snakket norsk, var lys i huden og virket edru. Ansiktet var dekket av et lueliknende plagg med huller til øynene. Han hadde mørk bukse og en grå hettegenser. Baksiden av genseren hadde svære asiatiske skrifttegn. I tillegg hadde han med seg en svart tursekk.

- Den ansatte som var på jobb opplevde episoden som skremmende. Han har oppført seg kaldt og rolig underveis og gjort det han skulle i forbindelse med ranet, sier Eriksen.

Henter inn overvåkningsvideo

Det er sju videokameraer på utsiden av stasjonen. Et av disse fanget opp mannens bevegelser da han løp i retning Bugdet hotell som ligger lenger nede i Vestre strandgate.

I alt sju overvåkningskameraer dekker området utenfor bensinstasjonen på Gartnerløkka. Disse har fanget opp ranerens bevegelser etter ranet. Foto: Frank Mersland

— Vi er i ferd med å hente inn videomateriale fra andre videokameraer i området nå i formiddag, sier Eriksen.

Stengte en time

Daglig leder ved Shell på Gartnerløkka, Elin Nygård, var selv til stede på stasjonen torsdag morgen. Hun henviser til Shells hovedkontor for kommentarer rundt ranet.

— Det eneste jeg kan si er at vi hadde stengt en liten time i etterkant av ranet, sier Nygård til Fædrelandsvennen.