— Jeg er blitt forespurt og har sagt ja. Så hvis medlemmene vil, stiller jeg, bekrefter Severinsen, og understreker dermed at lista ikke er komplett før nominasjonsmøtet har sagt sitt.

Ordføreren synes det er godt å ha kommet så langt i prosessen, etter flere runder om hvilken nominasjonsmodell som skulle anvendes.

Les mer:

Jeg er ikke bare en sånn en som hopper uti det, jeg vil først vite at båten flyter.

— Det har vært veldig viktig for meg å få på plass det laget som skal jobbe i de ulike utvalgene. Jeg er ikke bare en sånn en som hopper uti det, jeg vil først vite at båten flyter, framholder hun, og er glad for at lista er enstemmig fra nominasjonskomiteens side.

Sju menn, fire kvinner

På den 11 navn lange lista som er offentliggjort av nominasjonskomiteen er hun en av fire kvinner.

Etter Severinsen kommer Helge Andresen (nåværende varaordfører og gruppeleder), Tom Løchen, Anne May Ribe, Erik Langeland, Jack Andersen, Karl W. Strandvik, Oscar Lohne, Bodil Langenes, Cecilie Sangvik og Roy Fardal.

Tredjemann på lista er Tom Løchen, som representerer Høyre i formannskapet, og som også har vært interessert i ordførerjobben. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

— Det er kjente navn på lista? - Det er vel et par, tre nye, og det er klart det kunne vært spennende med flere, svarer Severinsen, som likevel sier seg fornøyd med at de fleste på toppen av lista har drevet politikk en god stund.

Les også:

— Jeg er i grunnen mest tilfreds med at jeg fikk vite hvem de andre var. Det var ikke ok da jeg ikke hadde noen idé om det, slik det var lagt opp til først, sier hun.

- Ingen gubbekomité

Trond Reitan, leder av nominasjonskomiteen, sier at de har vektlagt kontinuitet og erfaring.

Helge Andresen (78) er Høyre-veteran, tidigere havnekaptein, gruppeleder og varaordfører i Søgne. Han har fått andreplassen på lista etter Åse Severinsen. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Den eldste på lista er Helge Andresen med sine 78 år, den yngste har rundet førti. Lokalavisen Søgne og Songdalen Budstikke har regnet ut at gjennomsnittalderen blir 58,7 år.

Vi hadde jo flere yngre damer i nominasjonskomiteen.

— En snittalder på nesten 60 år, skurrer det hos deg, Reitan?

— Vi hadde jo flere yngre damer i nominasjonskomiteen, der er hele spekteret av aldre representert. Det er ikke noen gubbekomité, sier Reitan, som selv er 63. - Siden du bruker ordet gubbekomité, tenker du at lista kan gi et slikt inntrykk?

Trond Reitan er leder av nominasjonskomiteen i Søgne Høyre, og sier de har lagt vekt på konituitet og erfaring når de har satt sammen lista. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

— Det er klart noen kan tenke sånn. Men uavhengig av alder mener vi det er disse som kan føre den beste politikken for Høyre. Vi har mange tunge saker å stå i, som veibygging og kommunesammenslåing. Da er det viktig med et erfarent lag, presiserer Trond Reitan.Så langt har de ikke satt noen dato for nominasjonsmøtet, men Reitan regner med det blir rundt månedsskiftet november/desember.

— Det er jo nominasjonsmøtet som avgjør om våre valg er riktige, også om det med fornyelse bør veie tyngre enn erfaring, sier han.