KRISTIANSAND: — Det hadde vært livsfarlig om den hadde falt på noen. Bare noen meter unna satt det mange folk. Heldigvis ble ingen av dem truffet, sier Kristian Sløgedal (18) til Fædrelandsvennen.

Like før Superspeed passerte Oksøy på vei hjem fra Hirtshals tirsdag kveld skjedde uhellet.

— Vi hørte et sykt brak, og løp bort for å se hva det var. Da så vi et ødelagt gjerde i etasjen over, en stor, knust slushmaskin og slush overalt, forteller Sløgedal.

Ville på gyngetur

Sløgedal var på dagstur sammen med to kamerater - kun på grunn av været som var meldt - da de opplevde dramatikken ombord på Superspeed.

Slushmaskinen falt herfra og ned i første etasje. Foto: Tipser

— Vi bestilte svippturen fordi det var meldt dårlig vær, og det ble det. Bølgene var heftige. Vi var mye ved taxfree-butikken, fordi det er der man merker bølgene mest. Der var det såvidt tærne var i bakken på toppen av de verste bølgene, forteller han.

- Skal ikke skje

Stormen som rammet Sørlandet tirsdag kveld, gjorde at Superspeed måtte endre kurs. Kaptein Helge Ås meldte om en grei overfart, tross 6-7 meter høye bølger.

— Bølgene var sju meter høye og det blåste 31 meter i sekunder. Da kom det en kraftig brottsjø, og slushmaskinen løsnet fra veggen og falt ned i 1. etasje, forteller markedssjef Nina Moland Andersen i Color Line i Kristiansand.

LES OGSÅ:

Color Line sier at selv om det er et skip i bevegelse skal ikke sånt skje om bord.

— Heldigvis gikk det greit. Dette skal selvsagt ikke skje, sier Andersen.

Sikrer skipet

Hun var selv med på overfarten, og forteller at Color Line onsdag morgen gikk gjennom skipet på nytt.

— Vi går over og sjekker at alt av løse gjenstander er sikret godt nok. Vi gjør ofte det, men mente det var riktig å sjekke etter det som skjedde i går, forklarer hun.