Italienske Adriano Malori sikret sølvet, men ble slått med ni sekunder. Sammen med Kiryjenka var han temmelig suveren, for bronsevinner Jérôme Coppel fra Frankrike var 26 sekunder bak i mål.

Mesteren i de tre årene mellom 2011 og 2013, Tony Martin fra Tyskland, startet sist av samtlige etter annenplassen bak Bradley Wiggins fra i fjor. Han lå på annenplass etter den første passeringen, men det ble fort klart at han ikke klarte å matche farten til de aller beste. Han kjørte inn til en skuffende sjuendeplass og var 1.16,73 minutt bak vinneren i mål.

Dermed klarte ikke Martin å komme opp i fire VM-seirer på tempo og tangere rekorden til sveitsiske Fabian Cancellara.

Kiryjenka har kjørt sterkt på tempoetappene hele denne sesongen. At han skulle gå til topps var ingen bombe. Han var den beste på tempoetappen i Giro d'Italia tidligere i år.

For de to norske ble det ingen suksess. Vegard Stake Laengen ble best på 37.-plass. Han ble slått med 3.25,51. Andreas Vangstad endte på 42.-plass. Han var ytterligere 17,7 sekunder bak gullvinneren.

Edvald Boasson Hagen, som i juni vant sitt sjuende NM-gull nettopp i tempo foran Vangstad, stilte ikke i denne disiplinen i VM. Han sparte seg til fellesstarten som går søndag. Der kommer Hagen trolig til å kjøre som hjelperytter for Alexander Kristoff.