— Jenta syklet langs Kulia-veien, da en mann kom kjørende og ga beskjed fra bilen om at hun måtte stoppe. Da ble hun redd, og fortsatte å sykle videre. Mannen kjørte ned mot riksvei 9, snudde bilen, og kom tilbake igjen. Han gikk ut av bilen, bort til jenta og tok tak i armen hennes, sier avdelingsleder ved Torridal skole, Harald Rosseland til Fædrelandsvennen.

Foreldre varslet skolen

Det var NRK Sørlandet som først skrev om saken. Hendelsen skjedde mandag denne uka. Etter å ha tatt tak i armen til jenta skal mannen ha sluppet taket, satt seg inn i bilen igjen og kjørt videre i retning Kulia.

Jenta fortalte sine foreldre om hva som hadde hendt, og foreldrene varslet deretter skolen.

— Da kontaktet jeg politiet om saken, men de har ikke så mye å gå på. De har registrert hva som hendte og følger med, sier Rosseland.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Informerte hele skolen

Bilen mannen kjørte beskrives som en hvit bil av eldre modell. Tirsdag ble lærere og elever informert om hva som skjedde, og alle elevene fikk med seg beskjed til sine foreldre.

— Jeg la også ut en beskjed på skolens hjemmeside. I beskjeden til foreldrene sto det blant annet at skolen må kontaktes hvis andre elever opplever noe lignende.

Avdelingsleder Rosseland finner seg ikke i at elevene blir utsatt for slike opplevelser på vei hjem fra skolen.

At voksne gjør slikt er rett og slett et overgrep.

— Det var jo ikke snakk om at hun var i veien for noen eller noe slikt, hun syklet på gang- og sykkelstien. En elev på vei hjem er jo et fredelig element i trafikken, og at voksne gjør slikt er rett og slett et overgrep. Dette var ikke en mann hun kjente til, da ville hun jo ha gjenkjent ham. Det er en traumatisk opplevelse for en niåring å bli stoppet slik på veien hjem, slikt skal man ikke finne seg i. Skoleveien er også en del av skoledagen, sier han.

- Må være flinke til å snakke med barna

FAU-leder ved Torridal skole, Marita Frøhaug, var blant foreldrene som mottok beskjed om hendelsen fra skolen på tirsdag.

— Man blir jo skremt, og reagerer med frykt og skepsis. Når det er sagt så tenker jeg at så lenge skolen tar tak i saken, snakker med elevene om det og også oppfordrer oss som foreldre til å snakke med våre barn hjemme, så er det ikke nødvendig å gjøre ytterligere tiltak. Vi må være på vakt, og være flinke til å snakke med barna våre, sier hun.

Frøhaug kjenner ikke til at slikt skal ha hendt ved Torridal skole før.

— Vi har jo hørt om andre elever som har blitt forsøkt lokket. Jeg har hørt om slikt i Vågsbygd og Mosby, men aldri ved vår skole, sier hun.

Ble hentet hjemme

Jenta ble i dag hentet hjemme, og kjørt til skolen av skolens ansatte.

— Det går for så vidt greit med henne, og jeg organiserte transport til skolen for henne i dag, i samarbeid med foreldrene. Det gjør vi for at hun skal få trygghetsfølelsen tilbake, en slik situasjon kan være vanskelig å glemme, sier Rosseland.

Avdelingsleder Harald Rosseland kontaktet politiet da han fikk vite hva som hadde skjedd. Foto: tore-andré baardsen