Det opplyste Kristiansands ordfører Harald Furre (H) på et styremøte i Knutepunkt Sørlandet fredag.

Han inviterte de seks nabokommunene til å bidra i kampen for å redde aktiviteten som forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen ønsker å flytte til Værnes.

I alt 200 arbeidsplasser, 150 av dem på skolesenteret, kan forsvinne dersom planen blir realisert.

— Viktige arbeidsplasser

— For det første dreier det seg om viktige kompetansearbeidsplasser. For det andre er dette det siste forsvarsanlegget på Sørlandet, og vi kan ikke ha en landsdel der forsvaret ikke er til stede, sier Harald Furre til Fædrelandsvennen.

- Vi vil nå jobbe sktivt inn mot nasjonale myndigheter, sier ordfører Harald Furre (H). Foto: Heida Gudmundsdottir

Allerede mandag samler han tillitsvalgte fra Luftforsvarets skolesenter på sitt kontor for å innhente informasjon, og starte arbeidet han håper vil resultere i at senteret bevares.— Så skal vi rigge et team som lager utredninger og dokumentasjon, og melde oss til høringsrunden, sier Furre.

— Vi vil også jobbe inn både mot Høyre sentralt, og andre partier på Stortinget, sier legger han til.

Fagmilitært råd

Forslaget om å legge ned aktiviteten på Kjevik og lage et stort skolesenter på Værnes, ble presentert da forsvarssjefen 1. oktober la fram sitt fagmilitære råd om hvordan Forsvaret bør se ut i fremtiden.

Der går han inn for en storstilt strukturendring, og rådene hans vil koste 175 milliarder ekstra fra 2015 til 2034. Han ber også om en årlig opptrapping på tre milliarder ekstra fra 2017 til 11,5 milliarder mer i 2020. Men selv denne opptrappingen innebærer at 15 baser og avdelinger blir nedlagt.

Dersom politikerne ikke trapper opp bevilgningene, men nøyer seg med å videreføre dagens nivå, vil ytterligere sju baser legges ned.

Det fagmilitære rådet er forsvarssjefens innspill til Forsvarets langtidsplan som skal vedtas av Stortinget i 2016.