— Det ikke noe som tyder på at massene er ustabile, her er det nok muren som har gitt etter. Den er 75 år gammel og uten armering, med stein som er lagt oppå hverandre. I årenes løp er den blitt svekket, derfor raste den ut, opplyser politistasjonssjef Asbjørn Skåland i Flekkefjord til Fædrelandsvennen ved 12.30-tiden.

Politiet hadde mandag formiddag telefonkontakt med geoteknikere og konsulenter, som har fått beskrevet situasjonen både muntlig og ved å betrakte bilder av rasstedet. De mener alt tyder på at det egentlig ikke var et jordras, snarere muren som har knelt og tatt rennefart inn i boligen under.

Derfor samtykket ekspertene til at de fire husene lengst unna rasstedet kan tas i bruk igjen.

Undersøkelser tirsdag

— De ser at massen ligger der, og er stabil. Grunneiere sier også at massene i området er utrolig harde, at gravemaskiner har problemer med å grave i det og at det må sprenges når det skal gjøres grunnarbeid, forklarer Skåland.

Det var litt over klokka 01.00 i natt at en familie bråvåknet av raset. Deres og naboens hus er fortsatt evakuert, inntil en lokal konsulent har foretatt grundigere undersøkelser. Det skjer etter planen tirsdag.

Ved 13-tiden mandag er mannskaper i gang med å sikre muren for ytterligere utrasing, samt å reparere tilbygget som fikk hard medfart av muren.