— Vi fikk lyst til å gjøre noe for barn, og da tenkte vi på de barna som må tilbringe jula på sykehuset, istedenfor å være hjemme, sier Ole Johannes Hagen, som er en av initiativtakerne bak innsamlingen.

Han er med i Null Stress MC, som er en av flere mindre motorsykkelklubber på Sørlandet. Sammen med Egil Marton Larsen fra Harley Owners Group og flere andre var han med på å overrekke en sjekk på 19.618 kroner til barneavdelingen på sykehuset torsdag kveld.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Første gang

— Dette er første gang vi får overrekt en gave fra MC-miljøet, sier nestleder ved barneavdelingen, Turid Stadheim.

Avdelingen har 24 senger, og som regel må noen barn være på sykehuset på julaften.— De som er i stand til det får tilbringe et par timer hjemme på julaften, men for de som må være her arrangerer vi en egen julefeiring. Da kjøper vi inn godteri, gaver og prøver å få til en så god feiring som mulig, sier Stadheim.

Ny tradisjon

Larsen og Hagen satser nå på å gjøre innsamlingen til en årlig tradisjon for MC-miljøet på Sørlandet.

— Dette kan balle på seg til å bli noe stort. Vi foreslo innsamlingen 1. desember, og ble helt overrasket over hvor stor støtte vi fikk. Vi vil vise at vi bryr oss, og har omtanke for flere. Innsamlingen kan gå til uteliggere, eldre eller andre som har behov for det. Vi blir jo litt uglesett ute blant folk når vi kommer med jakkene våre og langt skjegg, men vi har mye omsorg for de som har det vanskelig, sier Larsen.

Nettverksgruppen heter Face MC, og har medlemmer fra rundt 20 små og store motorsykkelklubber.

— Vi er veldig takknemlige for gaven vi har fått, det setter vi stor pris på. Pengene vil gå inn i et fond vi har for å kjøpe inn forskjellige ting til barna, sier Stadheim.