— Hun hadde en tolk som kunne norsk som dermed var en spesialordning som myndighetene ikke ville betale. Dermed tok familien det på seg, sier kvinnens norske advokat Nils Anders Grønås.

Han skal denne uka ha møte med familien til kvinnen etter at hennes sønn og søster nå er tilbake i Norge etter oppholdet i hovedstaden Quito.

Søkt støtte

— Et av temaene vil være om jeg skal dra til Ecuador for å bistå henne ved neste rettsmøte. Jeg har søkt de støtteordninger som finnes for å få økonomisk bistand gjennom norske offentlige ordninger, sier Grønås.

Dersom norske myndigheter sier nei, er det igjen familien som eventuelt må dekke en slik reise.Grønås sier at han ønsker å reise for å bistå henne.

— Det er viktig at våre synspunkter kommer ordentlig fram der vi mener at hun er lurt og ikke visste hva kofferten inneholdt, sier han.

Har oppgitt navn

Grønås forteller at kvinnen har oppgitt navn på bakmennene som leverte henne kofferten med kokain.

— Jeg vet ikke om politiet i landet har gjort forsøk på å få tak i vedkommende. Det dreier seg jo blant annet om å undersøke videoovervåkningen ved hotellet der hun fikk kofferten.Dersom ecuadoriansk politi finner bakmennene, kan dette gi kvinnen strafferabatt.

Uklart

Grønås sier det er uklart når neste rettsmøte er. Datoen 31. mars er nevnt, kanskje senere.

— Da er varetektsperioden på 30 dager over, og politiet må legge fram sine bevis for dommeren. Deretter tas det stilling til videre varetekt, sier han.Dato for selve rettssaken bestemmes siden.