— Jeg har nok et litt spesielt forhold til Engesland. Her fikk jeg min første lærerjobb og jeg deltok i idrettslivet. Idrettslaget Gry var i vinden og skiløperen Arild Aas i norgestoppen. Jeg føler jeg har en slags røtter på Engesland. Da bygda spurte om jeg ville hjelpe med nærbutikken tok jeg utfordringen på strak arm.

Nå er du styreleder i Engesland Handel AS? - Ja og jeg er imponert over bygdas engasjement. Bygdefolket reiste 390.000 kroner på tre dager for å redde nærbutikken. Jeg tror alle som nå legger penger i butikken vil se verdien av å bruke den i større grad.

En vanskelig oppgave? — Slike utfordringer trigger meg. Jeg har alltid hatt en gründer i meg. Var nok derfor jeg droppet en karriere som lærer og heller etablerte sportsbutikker. Den første åpnet jeg på Birkeland i 1977. Senere ble det flere.

Men så solgte du? - Jeg solgte alle sju butikkene for helsa. Nå drar jeg ofte til Spania, hvor jeg sykler mye.

Du syklet før også? - Jeg har alltid vært genuint interessert i idrett. Sykling ble min hovedidrett. Som aktiv ble jeg Sørlandsmester. I 20 år har jeg hatt ulike roller i Norsk sykkelsport. Men jeg var også innom fotball og ski. Slo faktisk Arild Aas med tre minutter en gang. Men jeg hadde perfekte ski og han smurte seg bort.

Hvilke andre interesser har du? - Det går i lokalpolitikk, idrettsarbeid i Aust-Agder, næring og jeg har fem barn, to gårder og 13 bygninger å ta meg av. Det er nok å gjøre.

Ditt beste barndomsminne? - Jeg var sju år og med naboen på Tveide til Lillesand for å hente ny bil. På sletta ved Eigeland ba han meg sjekke døra, for han vill presse bilen opp i 70 km/t. Det var ganske fort på hullete grusvei.

Din første lønning? - Jeg jobba sju dager på Torvstrøfabrikken og dyttet vogner med torv. Jeg fikk 15 kroner dagen. Min første lønning var på hele 105 kroner. Det var mye penger for en 12-åring den gangen.